Modificări în decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor ucraineni

26 April, 09:26
Press release

Prin OUG nr. 22/12 aprilie 2023 au fost introduse modificări în sistemul de decontare a cheltuielilor cu cazarea și masa cetățenilor proveniți din zona de conflict din Ucraina. Astfel: 
 
·        Persoanele fizice care au găzduit până la data de 30 aprilie 2023 cetățeni proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea în valoare de 20 de lei/zi/persoană găzduită pentru hrană şi 50 de lei/zi/persoană găzduită pentru cazare dacă depun cereri în acest sens la Direcția de Asistență Socială Sibiu de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3. Cererile pentru decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru luna aprilie se pot depune între 2 - 4 mai, iar pentru sumele restante din lunile precedente se mai pot primi cereri doar până în data de 16.05.2023.
 
·        Începând cu data de 1 mai 2023, în urma modificărilor legislației, NU se vor mai deconta cheltuieli de hrană și cazare persoanelor fizice care găzduiesc cetățenii proveniți din zona de conflict armat din Ucraina. Aceste sume se vor plăti direct persoanelor refugiate. Solicitanții trebuie să depună o cerere la Direcția de Asistență Socială,  însoțită de documente justificative.  
 
Precizare: persoanele fizice care au depus deja cereri de decontare a cheltuielilor de hrană și cazare pentru perioada ianuarie-martie 2023 nu trebuie să mai facă nici un alt demers, sumele urmând să le fie decontate. 
 

Primăria Sibiu

Other News

Au început lucrările de reparații pe str. Vopsitorilor

Au început lucrările de reparații pe str. Vopsitorilor

Press release

Program extins la Evidența Persoanelor pentru înnoirea cărților de identitate expirate

Press release

Parteneriat Primăria Sibiu - Aria Aqua Park: înot gratuit în orele de sport pentru elevii de gimnaziu

Parteneriat Primăria Sibiu - Aria Aqua Park: înot gratuit în orele de sport pentru elevii de gimnaziu

Press release