Autorii unor fapte de vandalism, identificați de Poliția Locală

17 Februar, 09:43
Press release

 “Săptămâna aceasta am denumit împreună cu sibienii noul parc al Sibiului și am deschis un centru de servicii sociale în cartierul Lazaret. Dar tot în această săptămână am calculat pagubele produse de câțiva cetățeni în centrul Sibiului, prin vandalism. Două bănci cu dotări smart din Piața Mică și 9 reflectoare pentru iluminat arhitectural au fost sparte de un grup de tineri. Poliția Locală Sibiu i-a identificat și vor suporta rigorile legii pentru această faptă. Nu sunt primii din păcate, pentru că am mai avut cazuri de vandalizare a copertinelor din stațiile de autobuz, a băncilor și a altor elemente de mobilier stradal, Poliția Locală identificându-i pe unii dintre ei. Sper ca astfel de fapte să fie tot mai rare pentru că sunt bunurile noastre, alte tuturor, care sunt distruse.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu) 
 
În seara zilei de 1 februarie, în jurul orei 22.20, dispecerul Poliției Locale a observat pe camere un grup de 6 tineri care au distrus o ghirlandă ce împodobea intrarea unui magazin de pe strada N. Bălcescu și au fost dați în urmărire pentru această faptă. O patrulă a Poliției Locale a fost direcționată la fața locului, iar tinerii au fost opriți la Farmacia 24. Trei dintre ei au primit amenzi pentru comportamentul lor antisocial, după ce au fost legitimați: unul era din Poplaca, unul din Șelimbăr și unul din Sibiu. În acel moment nu se cunoștea faptul că au distrus și mai multe bunuri publice. 
 
După vandalizarea celor 2 bănci din Piața Mică și a celor 9 reflectoare din Piața Mică și Piața Mare, Poliția Locală a vizualizat toate imaginile din perioada în care s-a estimat că s-a produs vandalismul și au constatat că aceiași 6 tineri au parcurs traseul pe care s-au distrus bunurile publice menționate. Analizând-se înregistrările video, fotografiile cărților de identitate, a rezultat faptul că unul dintre cei 6, un tânăr de 19 ani, este autorul acestor distrugeri. Ceilalți tineri păzeau zona ca să nu fie descoperiți. 
 
Acum tinerii în cauză vor trebui să dea socoteală în fața legii pentru că Primăria Sibiu va formula o plângere penală și o va transmite Inspectoratului Județean de Poliție, împreună cu imaginile video și o estimare a prejudiciului cauzat. 
 
Între timp, Serviciul Gospodărire se ocupă de repararea daunelor pentru ca sibienii să se bucure în continuare de aceste bunuri publice.  

Primăria Sibiu

Other News

1 iunie – locul de joacă nou de pe str. Lungă se deschide pentru bucuria celor mici

Press release

În august, Lacul Binder găzduiește a doua ediția a competiției internaționale Sibiu Wake Trophy

Press release

Plaja și locul de joacă plutitor de pe Lacul Binder se redeschid de la 1 iunie

Press release