Ce poți face în Sibiu în Săptămâna Mobilității

Ce poți face în Sibiu în Săptămâna Mobilității


🚌 Călătoriți gratuit cu mijloacele de transport public Tursib în 18 și 19 septembrie

În 18 și 19 septembrie puteți să folosiți gratuit mijloacele de transport în comun, inclusiv pe noua Linie Verde de transport în centrul istoric al Sibiului.

🚴 Faceți o vizită standului Trocathlon

Dacă aveți o bicicletă sau trotinetă defectă pe care nu mai intenționați să o folosiți, aduceți-le la standul Decathlon din Piața Mică, în perioada 16-22 septembrie. Echipa Decathlon o va repara, o va pune la vânzare și veți primi un voucher pentru valoarea respectivă pe care puteți să îl utilizați în magazinele Decathlon pentru a cumpăra un produs similar nou. 

🏸 Activități sportive organizate de Decathlon în Piața Mică

În perioada 18-19 septembrie, între orele 10:00-20:00, zona Pieței Mici va fi animată cu zone de tir cu arcul, mese de ping pong, badminton, fotbal și baschet. Participarea este gratuită.

De asemenea, în aceeași perioadă se organizează o școală de biciclete pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 7 ani, între orele 10.00-17.00, pe Aleea Principală a Parcului Cetății.

💃 Momente de dans susținute de balerinii Teatrului de Balet

În zilele de 18 și 19 septembrie, membrii Teatrului de Balet vor prezenta publicului o serie de momente spectaculoase de dans, în diverse zone din centru, eliberate de mașini: sâmbătă, orele 18.00 – 18.30, în Piața Huet și duminică, orele 17.30 – 18.00, pe str. Cetății.

Va fi o plăceres să îi urmărim!

🎸 Bucurați-vă de momente muzicale la chitară și la pianină

În zonele eliberate de mașini și în autobuzele Liniei Verzi, Asociația Culturală Play a pregătit o serie de cântări spontane la chitară și pianină, de care sibienii se pot bucura în drumurile lor prin oraș. Vor participa grupuri numeroase de chitară din toată țara, care participă zilele acestea și la #GuitarMeeting în Muzeul Astra.

  • Vineri, orele 17.00 – 17.30: Piața Huet
  • Sâmbătă, orele 12.05 – 12.35: str. Al. Odobescu, în fața Teatrului GONG 
  • Sâmbătă, orele 12.30 – 13.00: Piața Huet
  • Duminică, orele 12.00 – 12.30: Piața Huet
  • Duminică, orele 12.30 – 13.00: str. Mitropoliei (Linia Verde)
  • Duminică, orele 16.00 – 17.30: Piața Schiller
În caz ce vreme nefavorabilă, chitariștii vor cânta din gangurile din apropierea locațiilor.

🖼 Vizitați expoziția dedicată mobilității într-un mijloc de transport ieșit din uz

O altă expoziție de artă inedită va putea fi admirată în spațiul public, în perioada Săptămânii Mobilității, între orele 11:00 - 21:00. Un vagon din anul 1880, plasat în Piața Mică, va găzdui lucrările artistului Ștefan Radu Crețu, din cadrul expoziției „Bug-Buggy-Boghiu”. Expoziția este organizată de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și face parte din Galeria Art Point a proiectului Orașul Artiștilor.

🎼 Ascultați muzică clasică cu Q Quartet

Membrii Q Quartet vor susține un miniconcert de muzică clasică pentru trecătorii de pe strada Cetății. Un moment muzical care sigur va opri timpul în loc pentru câteva minute, în plin centru al orașului!

🖼 Vizitați expoziția cu lucrări de arhitectură urbană

Piața Schiller și str. Arhivelor vor fi animate printr-o serie de lucrări de artă, în cadrul a două proiecte organizate de Asociația Develop: intervenția vizuală urbană ”Parcare vs. Pieton” și Expoziția de estetică urbană ”Schiller Updated”.

Ambele expoziții pot fi vizitate vineri, între orele 18:00 – 22:00, sâmbătă și duminică între orele 10:00 – 20:00.

🔹 Intrare gratuită la Grădina Zoologică și în Muzeul în aer liber ASTRA

În zilele de 18 și 19 septembrie, toți cei care sosesc cu bicicleta sau cu trotineta la Grădina Zoologică și în Muzeul în aer liber ASTRA vor avea acces în locații fără a plăti bilet de intrare.

🎭 Acces gratuit la o piesă de teatru de la Teatrul Gong

Persoanele care se deplasează cu mijloace de transport alternative - vineri, 17 septembrie, ora 18:00, vor beneficia de intrare liberă la spectacolul educativ „Gagaga și alții ca el”, care se joacă pe scena Teatrului Gong.

🛴 Plimbări cu trotinetele electrice BOLT cu 50% discount

Închiriați o trotinetă electrică Bolt în Săptămâna Mobilității și veți primi o reducere de 50% din tarif, folosind codul MOBILITYWEEKSIBIU. Trotineta vă ajută să vă deplasați prin oraș cu ușurință și rapiditate, dar mai ales să-l explorați fără a-l polua.

Similar Suggestions

Concurs dedicat copiilor, la Grădina Zoologic, în Săptămâna Europeană a Mobilității
Concursuri cu trotinete electrice și biciclete ca premii
Trafic închis pe mai multe străzi din centrul istoric
Intrări gratuite în instituțiile publice din oraș