Fotoclub "ORIZONT" Sibiu

Fotoclub "ORIZONT" Sibiu


Address

Strada Cojocarilor 15, Sibiu, Romania

About

Infiintat in 1973, la initiativa unui grup de fotografi amatori, fotoclubul Orizont din Sibiu s-a manifestat la inceput destul de timid prin expozitii personale si colective modeste. Cu timpul organizatia a evoluat intrand in circuitul national si apoi international al miscarii fotografice. Astfel, in palmaresul fotoclubul Orizont s-au strans peste 500 de premii si peste 2000 de participari la saloanele fotografice internationale (si nationale). Printre membri marcanti gasim nume ca: Gh. Lazaroiu, Fred Nuss, Dan Stanescu, Horst Buchfelner, Adrian Velicescu, Otto Schemmel, Roland Zinck, Peter Ehrlich, Peter Roth, Gabriel Holam, Adrian Gugiu, Mircea Halcea, Jurgen Petrascu, Mircea Agabrian, Michael Kapp, Karl Klein, Mircea Pleteriu, Maria-Dora Popescu, Alexandru Ghitiu, Radu Stanese, Mircea Colceriu, Gheorghe Tulban, Vasile Cardei.

Incepand din 1982 fotoclubul Orizont organizeaza din doi in doi ani “Salonul International de Arta Fotografica” de la Sibiu. Statisticile ne arata ca incepand de la prima editie din 1982 au fost jurizate peste 15 000 de lucrari fotografice venite din toata lumea. Numai in anul 2003 cu ocazie editiei cu numarul 10 au fost primite 2176 fotografii dintre care 615 au fost acceptate in salon. Pe langa alte evenimente fotografice (expozitii, proiecte), continuand traditia saloanelor, fotoclubul orizont pregateste evenimentul din 2005. (urmariti www.orizontfoto.ro pentru viitoare detalii legate de acest concurs)

Incepand din anul 2000 cativa tineri pasionati de fotografie au incercat cu succes sa gaseasca persoane cu preocupari comune. Cu sprijinul Casei de Cultura Studentesti din Sibiu, intalnirile lor s-au concretizat si au revigorat miscarea fotografica locala.

Similar Suggestions

Sus Inima

Ngo

Asociația Vibe Sibiu

Ngo

Asociația PsiNapsis - Servicii Psihologice Sibiu

Ngo

Amicus Sibiu

Ngo

ASOCIATIA TOTUL PENTRU COMUNITATE

Ngo