Sibiul la final de toamnă: Experiențe de neratat, cât timp vremea încă mai permite

Sibiul la final de toamnă: Experiențe de neratat, cât timp vremea încă mai permite


Iarna bate la ușă, însă totuși vrem să profităm de momentele însorite ce ne mai rămân înainte ca vremea să devină din ce în ce mai ploioasă și poate chiar să cadă prima zăpadă. 

Am pregătit pentru tine câteva recomandări de activități relaxante în aer liber de care merită să profiți și pe care te invităm să le afli în continuare în articol.

Sibiu Bike City

Plimbările pe două roți sunt poate printre cele mai relaxante activități pentru timpul liber și nu numai, așa că ar fi bine să profităm de ele cât mai putem. Pentru puțin timp, poleiul, gheața și zăpada nu permit folosirea bicicletelor în siguranță deplină, așa că acum te provocăm la o plimbare cu cele din sistemul Sibiu Bike City pe pistele special amenajate.

Sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Cele mai frumoase locuri din oraș în perioada asta

  • Sub Arini 
Aceasta este poate zona preferată de recreere de către sibieni, pe tot timpul anului. Totuși, acum este perioada în care culorile copacilor se schimbă de la o zi la alta, iar veverițele pe care le zărim frecvent prin parc își adună proviziile pentru iarnă. Toate ne îndeamnă și mai mult să ne bucurăm de natura din mijlocul orașului și să facem o plimbare lungă și liniștită pe covorul de frunze ruginii.  

  • Belvedere 
Bineînțeles că nu putem uita de cel mai nou parc al Sibiului, care a devenit rapid o atracție pentru localnicii și turiștii de toate vârstele. 

În parcul Belvedere, copiii încă mai pot profita de ultimele ture cu bicicleta, cu rolele sau cu skateboard-ul pe rampele special amenajate. În schimb, cei mari, precum și vârstnicii, se pot odihni pe o bancă și privi de la înălțime peisajul din zare, ori un apus ce se conturează înaintea lor. 

  • Dealul Gușteriței
Deja bine cunoscut printre sibieni, Dealul Gușteriței este o zonă perfectă pentru un strop de relaxare în aer liber. Zăbovește aici câteva momente și admiră depresiunea Sibiului și crestele Munților Făgăraș.

Surse foto: Instagram: banditalley și gabrielatravels
Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Grădina Zoologică Sibiu

Dacă nu ai ajuns până acum la Grădina Zoologică din Sibiu, ori vrei sa o vizitezi și să admiri exemplarele de aici, acum e momentul. Profită cât temperaturile sunt încă prietenoase și înainte ca unele dintre animale să intre în hibernare, ori să fie mutate în zone acoperite peste iarnă.

Iar dacă ne-ai urmat sfatul anterior de a ieși la o plimbare în Sub Arini, poți lega ușor de această escapadă și o vizită la Zoo, deoarece se află chiar în prelungirea parcului.

Sursa foto: Zoo Sibiu

Drumeții în jurul Sibiului

Împrejurimile Sibiului au multe de oferit când vine vorba de drumeții. Tocmai de aceea, dacă ești pasionat de astfel de activități sau pur și simplu îți dorești să evadezi din aglomerația orașului, îți propunem să te echipezi corespunzător, să te înarmezi cu un termos cu ceai sau cafea fierbinte și să cutreieri locurile unde liniștea și sunetele naturii se îmbină perfect. 

Iar dacă nu ai idee pe unde să te aventurezi, venim în ajutorul tău cu secțiunea noastră special dedicată drumețiilor, pe care o poți vedea accesând butonul de mai jos.👇

Sursa foto: Anii Drumeției
Vezi ce drumeții poți face

credit foto: Visit Sibiu

Similar Suggestions

La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi