Activități de primăvară în Muzeul ASTRA

Activități de primăvară în Muzeul ASTRA


Location:


Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu, Romania

Organizer:

Dates and Hours:

About

🔔 În perioada 1 martie – 15 iunie 2023, cu ocazia venirii primăverii, Serviciul Educație și Interpretare Patrimoniu al Muzeului ASTRA, prin programul Muzeul se prezintă,  vine în sprijinul cadrelor didactice și elevilor acestora 😊cu activități de încurajare și formare a unor comportamente responsabile față de mediul natural menite să înlesnească relația om – natură, consumul responsabil, evitarea risipei și reutilizarea resurselor. Activitățile se desfășoară în aer liber unde participanții la ateliere sunt invitați să Descopere natura în Muzeul ASTRA, Să pună moara pe hartă și să își cultive propriile legume prin Activități sezoniere în grădina educațională. 👧👦
 
🌳Descoperim natura în Muzeul ASTRA 
Pădurea comunică așa cum noi, oamenii, comunicăm unii cu ceilalți. Împreună identificăm specii de arbori existenți în muzeu (carpen, stejar, pin canadian, jugastru, arin, precum și pomi fructiferi), descoperim dacă un copac iubește singurătatea sau compania altor copaci, precum și secretele pe care ni le pot împărtași mușchii și lichenii care cresc pe arbori și realizăm împreună amprenta copacilor și colaje cu elemente specifice pădurii. 
 
ℹ️Pune Moara pe hartă 
Cinci mori din colecția Muzeului ASTRA (de vânt🌪️, de apă🌊 și cu tracțiune animală🐎) vor deveni, timp de 4 luni, ,,poarta cunoașterii” spre diferite zone geografice de pe teritoriul țării noastre. 
Dobrogea este numită ,,țara vânturilor”, acestea fiind prezente pe toată durata anului, mai ales în partea de nord a regiunii. 
Moara de vânt din satul Curcani, județul Constanța este ultimul exemplar de acest tip care a supraviețuit în România până în zilele noastre, fiind un exponat deosebit de valoros. 
Turul ghidat prin care copiii descoperă informații inedite precum utilizarea morilor în funcție de forțele naturii, este urmat de o activitate practică de realizare a unei hărți interactive cu imagini ale morilor descoperite de aceștia în Muzeul în aer liber. 
 
👩‍🌾👨‍🌾Activități sezoniere în grădina educațională 
Grădina educațională din Muzeul în aer liber facilitează în fiecare an accesul copiilor la activitățile sezoniere, începând cu luna martie. 
Pregătim împreună straturile, plantăm, udăm, plivim, culegem, experimentăm, gustăm. Ne familiarizăm cu diferitele tipuri de legume și plante aromatice,  învățăm despre compost, polenizare, flori benefice grădinii, de ce apar în grădină râmele și ce rol are ariciul (doctorul gradinii, care se hrănește cu diverși dăunători ai plantelor). 
 
Participarea la activități se face în baza unei programări, de luni până vineri,  la numărul de telefon 0751166529, în limita locurilor disponibile. 

Photos