Cinemateca Astra Film prezintă 1 Building and 40 People Dancing / 1 clădire și 40 de oameni dansează


Dates and Hours:
Tickets:
10 lei
Host:

Piața Albert Huet 12, Sibiu 550182, Romania
Organizer:

About

1 Building and 40 People Dancing / 1 clădire și 40 de oameni dansează
Miki Polonski • Israel • 2015 • 48’
Cel mai bun film din Competiția DocSchool, ediția #AFF2016
Explorând relația dintre oameni și locuinţele lor, filmul este un duios mozaic vivant, ce îşi concentrează privirea asupra locuitorilor vârstnici ai unei clădiri de locuințe publice. Pentru protagoniști, proximitatea acționează precum un catalizator al empatiei şi complicităţii, înfăţişandu-i în acelaşi timp ca indivizi și ca parte organică a unui întreg. În mod emblematic, facem pentru prima dată cunoştinţă cu personajele în spațiul comun al holurilor, prin relațiile închegate între ei. Încetul cu încetul aceştia dezvăluie detalii deopotrivă sfâşietoare şi inspiratoare din poveștile lor de viață, ei fiind cei ce decid în ce mod şi în ce măsură împărtăşesc în faţa camerelor.
Adoptând o privire imparţială şi plină de înțelegere, regizorul Miki Polonski creează o serie de portrete sincere, cu un ochi fin pentru surpinderea esenţei vieţii interioare a oamenilor şi a delicateţii emoțiilor lor.
Trailer >>>> https://bit.ly/3hS7cxb
Miki Polonski este un regizor israelian, care a studiat Cinema și Științe umaniste la Școala de Artă din Tel Aviv, instituție care l-a premiat cu o bursă de excelență. Scurtmetrajul său, Ten Buildings Away a fost selecţionat pentru secţiunea Cinéfondation a Festivalului de Film de la Cannes în 2015, câştigând de asemenea premii la festivaluri din Poitiers (Franţa), Chicago (SAU) şi Torun (Polonia). Albina 12 a obţinut Menţiunea Specială a Juriului în cadrul Festivalului Internaţional de Film Studenţesc Tel Aviv 2013 şi a ajuns pe lista scurtă a premiului Ophir pentru Scurtmetraj.

****
Proiecțiile Cinematecii Astra Film vor avea loc la sediul Astra Film din Sibiu, Piața Mică, nr. 11, locul în care se pun în vânzare biletele, cu 15 minute înaintea fiecărei proiecții.
Bilete: 10 lei (adulți), 5 lei (elevi / studenți / pensionari)
Accesul se face doar pe bază de rezervare la 0751166516 sau completând formularul online: https://bit.ly/2RGZ7B7
Desfășurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
****
Cinemateca Astra Film este un proiect organizat de Astra Film, CNM Astra, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Photos