Colindăm cu recunoștință potecile din Munții Cindrel, Mulțam fain, 2024!

Colindăm cu recunoștință potecile din Munții Cindrel, Mulțam fain, 2024!


Location:

Cindrel Peak, Romania

Organizer:

Dates And Hours:

About

Dragi drumeți și iubitori de natură,
În luna cadourilor vă invităm alături de noi să ne pregătim repertoriul de colinde în natură, colindând potecile din Muntii Cindrel.
Vom porni din Păltiniș, de la baza pârtiei Oncești către traseul Poiana Găujoara- Vf Bătrâna (1911m)- Cantonul Muncel- Telescaun Oncești.
Acest traseu se adresează celor care vor să se bucure de o plimbare în natură, alături de familie și prieteni, de la mic la mare, plus pets friendly.
Ne vom bucura de peisaje frumoase de toamnă-iarnă, îmbăiate de aerul de sărbătoare al lunii decembrie, care trezesc pădurea la viață, cât și de surprize inedite pregătite pentru drumeți.
Voia bună și surprizele fac parte din drumeția noastră!

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne întâlnim la ora 9:00 în parcarea de la Zoo (în fața Restaurantului Jacob Grillhouse, Strada Calea Dumbrăvi, NR 142A, Intrarea Principală Zoo). De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale la Păltiniș, lângă baza pârtiei Oncești, de lângă stația de telescaun.
SAU
la ora: 9:50 la baza pârtiei Oncești (în situația în care doriți să veniți direct la locul de începere al drumeției).
*În situația în care nu dispuneți de mașină personală/ transport, vă rog să informați ghidul.
**În situația în care nu aveți mijloc de transport vă recomandăm să veniți cu autobuzul Tursib nr. 22, care pleacă la ora 07:00 din stația de la Gara Sibiu. La întoarcere, sigur vă veți face prieteni, de-a lungul zilei, care să vă ofere o tură cu mașina înapoi în Sibiu.
Odata ajunși ne vom grupa și vom porni cu toții în drumeție.

INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 13 km
Dificultate traseu: ușor-mediu
Diferență de nivel: ↑507m ↓511m
Durata drumeției: aproximativ 5-6h/ ore (dus-întors), incluse fiind și scurte pauze.

ECHIPAMENT NECESAR
Bocanci de munte/ încălțăminte cu talpa aderentă specifică sezonului
Haine specifice sezonului;
Bluza termincă și șosete de schimb;
Buff/Căciulă (in funcție de condițiile meteo);
Ochelari de soare
Mănuși;
Sticlă cu apa ( 1l)/ termos ceai;
Gustări;
Good vibes
De surprize ne ocupăm noi:)
Recomandare:
*Bețe trekking
*Frontală

COSTURI
70lei/ persoană
Pentru copiii până în 10 ani, participarea la drumeție este gratuită, cu condiția să fie însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii.
Pentru ca drumeția să aibă loc, numărul minim este de 5 participanți, iar numărul maxim este de 20 de participanți.

GHID
Claudia Popelca – ghid național, voluntar aspirant Salvamont

Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

sursa