Drumeție la apus pe Planeta Munților Cindrel

Drumeție la apus pe Planeta Munților Cindrel


Location:

Valea Caselor, 557200 Rășinari, Romania

Organizer:

Dates and Hours:

About

Dragi iubitori de natură și drumeți,
Pornim într- o nouă aventură la ceas de seară, sâmbătă 25 mai și avem plăcerea de a vă invita alături de noi. Vom drumeți la apus de soare în M-ții Cindrel, pe dealurile de la Rășinari, și vom experimenta observarea astronomică a constelațiilor, alături de astronomul Magda Ienci.
Vom porni din Rășinari, pe Valea Caselor înspre Varful Plaiului, unde ne vom bucura de apusul soarelui și de culorile cu care acesta va îmbrăca plaiurile.
După lăsatul serii, în cadrul observației astronomice vom învăța alături de astronomul Magda Ienci, cum arată constelațiile în perioada primăverii.
În această călătorie printre Aștri ne vom lua un moment pentru a ne bucura și minuna.
Acest traseu se adresează celor care vor să se bucure de o plimbare lejeră în natură, alături de familie și prieteni, de la mic la mare, în plus este și pets friendly. Ne vom bucura de peisaje frumoase de primăvară târzie, întrepătrunse cu coloristica vioaie care trezește pădurea la viață în lumina apusului.
Noi ne vom conecta cu bolta cereasca și ale sale povești uimitoare, tu ce faci la ceas de seară în 25 mai?!

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne întâlnim la ora 17:30 în parcarea de la Zoo, în fața Restaurantului Jacob Grillhouse, Strada Calea Dumbrăvi, NR 142A, Intrarea Principală Zoo.
De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale la ieșirea din Rășinari înspre Valea Caselor.
SAU
la ora: 18:00 la ieșirea din sat înspre Valea Caselor, în situația în care doriți să veniți direct la locul de începere al drumeției.
În situația în care nu dispuneți de mașină personală/ transport, vă rog să informați ghidul.

INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 10 km
Dificultate traseu: ușor- mediu
Durata drumeției: aproximativ 5h/ ore (dus-întors), include pauze.

ECHIPAMENT NECESAR
• Bocanci de munte/ încălțăminte cu talpa aderentă specifică sezonului
• Haine de ploaie/vânt, specifice sezonului
• Buff/căciulă;
• Bluză și șosete de schimb;
• Pelerină;
• Lanternă frontală;
• Sticla cu apă (1L);
• Gustări (sandwich, batoane, fructe);
Recomandat:
• Bețe trekking

COSTURI
80 lei/ persoană
Pentru ca drumeția să aibă loc numarul minim este de 5 participanți, iar numărul maxim este de 20 de participanți.
Pentru copiii până în 10 ani, participarea la drumeție este gratuită, cu condiția să fie însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii.

GHID
Claudia Popelca – ghid de turism și voluntar aspirant Salvamont
Astronom: Magda Ienci
Notă:
- Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

sursa