Drumeție pe cărările păstorilor din Gura Râului cu oprire la masă la familia Câmpean

Outside Sibiu  |  Florii

Dates and Hours:
Tickets:
120 Lei/ Persoană

About

Vă propunem o nouă drumeție pe cărări
puțin umblate, pe culmile ce mărginesc comuna Gura Râului.
Ne bucurăm de aer curat, priveliști cu munți și colibe, pâraie cristaline, flori de primăvară și verde crud.
La finalul drumeției ne refacem puterile cu o masă copioasă pregătită de familia Câmpean.
Program:
Ne întâlnim in Gura Râului, la ora 9, la coada lacului (coordonate GPS: 45.70573629472616, 23.89318904670465)
Lăsăm mașinile la punctul de întîlnire și echipați corespunzător, pornim pe drumul forestier ce urmează valea Râului Mic. După aproximativ 2 kilometri părăsim valea și urcăm în zig-zag pe poteca ce duce către Dealul Runcuri.
După aproximativ o oră, ajungem pe dealul cu colibe decorat în culori de primăvară.
Urmăm cărarea ce serpuiește pe curbă de nivel, de unde se pot vedea Păltinișul, vârfurile munților Cindrel sau lacul cu barajul de la Gura Râului.
Părăsim drumul de plai și urmăm o cărare ascunsă prin pădure ce coboară în centrul comunei, unde ne așteaptă gazdele noastre cu masa pregătită.

Detalii legate de drumeție: distanța - 16 km cu o diferență de nivel pozitivă (adică trebuie sa urcăm) 780 m. Timp estimat pentru drumeție, fără masă și pauze: aproximativ 6 ore.
Traseul este unul de dificultate medie, adresat persoanelor (atât adulți cât și copii) cu o condiție fizică bună, care au mai urcat pe munte. Copiii sunt bineveniți, însoțiți de un adult.
Echipament: rucsac, bocanci ce susțin glezna, jacheta impermeabilă sau pelerină de ploaie, ochelari de soare, șapcă (sau pălărie sau buff), bețe de trekking, bluză (sau tricou) de corp din material sintetic sau lână merinos, bluză de schimb, bluză sau jachetă din polar.
Vă recomandăm ca in rucsac sa aveți cu dvs. apă sau ceai si un sandwich sau batoane (ciocolată, cereale), pentru un strop de energie până ajungem la masă.
Experiența propusă se adresează iubitorilor de mișcare în natură, indiferent de sezon. Ieșim la aer curat indiferent de vreme si ne bucurăm de mișcare și bucate tradiționale.
Preț:
Adult - 120 lei, copil (până în 12 ani) - 25 lei. Prețul include asistență din partea a doi ghizi și masa de la finalul drumeției. Dacă doriți și transport, acesta este oferit gratuit, în limita a 12 locuri (vă rugăm să ne anunțați înainte dacă aveți nevoie de transport).

Ghizi:
Adela - 0743 377 969
Florin - 0740 205 877
Eveniment organizat de Transylvania Guide Sibiu și Oak Tree Travel, în parteneriat cu familia Câmpean din Gura Râului și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Sursa text & foto