Experiență culinară la Ferma Iuga cu observație solară

Experiență culinară la Ferma Iuga cu observație solară


Location:

557280 Tilișca, Romania

Organizer:

Dates and Hours:

Sunday, 30th June 2024
09:00 - 14:00

About

Dragi drumeți și iubitori de natură,

Vă invităm alături de noi, la final de iunie, să descoperim o mică parte din frumusețea prezentă în satele din împrejurimile Sibiului.
De data această vom porni în zona satului Tilișca și împrejurimilor acestuia. Ne vom bucura de viața la țară, mai exact vom trece pragul Fermei Iuga, o fermă locală de vaci, unde vom vedea cum se desfășoară o zi din viața unor producători locali devotați și muncitori. De aici vom porni să descoperim cât mai multe lucruri despre strămoșii noștri daci, la singura Cetatea Dacică din județul Sibiu.

Soarele a avut și încă are o influență profundă și variată asupra culturilor din întreaga lume. El a fost simbolul vieții, puterii și eternității, și a fost venerat și respectat prin numeroase ritualuri și tradiții. Observarea și înțelegerea Soarelui au influențat nu doar mitologiile și religiile, dar și dezvoltarea calendarului, agriculturii și arhitecturii în tote colturile lumii. Pe acest drum al întelegerii solare o sa pornim si noi prin observarea solara pe care o sa o facem impreuna, o sa incercam sa înțelege mai bine procesele și fenomenele care au loc pe suprafața și în atmosfera acestuia privindu-le cu încredere.

Haide alături de noi să observăm atmosfera și petele solare prin telescop, într-un context complet autentic.
Tura se adresează de la mic la mare, fiind o tura ușoară.

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne întâlnim la ora 9:00 în parcarea de la Lidl Turnișor( vis- a- vis de fostul MC. Donalds). De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale la Miercure Sibiului, langa Viaductul de la Aciliu, pe E81, intrarea la stânga de Aciliu, pe drumul ce duce înspre Cariera NSA.
*În situația în care nu dispuneți de mașină personală/ transport, vă rog să informați ghidul.
Odata ajunși ne vom grupa și vom porni cu toții în drumeție.

INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 8 km
Dificultate traseu: ușor
Durata drumeției: aproximativ 6h/ ore (dus-întors), incluse fiind și scurte pauze.

ECHIPAMENT NECESAR
Bocanci de munte/ încălțăminte cu talpa aderentă specifică sezonului
Haine specifice sezonului;
Bluza termincă și șosete de schimb;
Sapcă/Buff/Căciulă (in funcție de condițiile meteo);
Ochelari de soare, cremă cu protecție solară
Mănuși;
Pelerina;
Sticlă cu apa ( 1l)/ termos ceai;
Gustări (sandwich-uri, batoane, fructe);
Recomandare:
*Bețe trekking
*Frontală

COSTURI
120lei / persoana
Experiența din data de 30 iunie include pe lângă ghidaj:
* Observare solară la telescop sub îndrumarea astronomului Magda Ienci.
* Bulz cu brânză de la Ferma Iuga și desert surpriză
* Multă voie bună
Pentru ca drumeția să aibă loc, numărul minim este de 5 participanți, iar numărul maxim este de 20 de participanți.
Pentru copiii până în 10 ani, participarea la drumeție este gratuită, cu condiția să fie însoțiți de un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii).

GHID
Claudia Popelca – ghid național și voluntar aspirant Salvamont
Astronom- Magda Ienci

Notă:
- Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

sursa