Acapella - Concert de Rusalii


Dates and Hours:
Host:

Str. Mitropoliei, Nr. 33-35, Sibiu, România
Organizer:

About

Inițiatorul proiectului: ASOCIAȚIA VOCART

Acapella susține încă din 2007 în Sibiu, acest eveniment ce va cuprinde si în acest an două concerte de muzică religioasă atât ortodoxă cat și catolică. Spațiile ce gazduiesc aceste concerte sunt aceleași ca și în anii trecuti; Catedrala Mitropolitană și Biserica Ursuline, deoarece aici s-a creat o legatură puternică atat între conducerea celor doua locașuri de cult și Grupul Acapella, (dirijor George Miron) precum și cu mulțimea de credincioși prezentă.

Orele alese pentru concerte sunt în funcție de specificul fiecărui locaș de cult în parte. Astfel la Catedrala Mitropolitană concertul va avea loc în jurul orei 11:30, atunci cand slujba se apropie de final. Datorită momentului ales  in Duminica Rusaliilor, concertul va beneficia de o larga audienta, oficierea slujbei  fiind făcută in prezenta  IPS Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului.

La biserica Ursuline, concertul va avea loc in jurul orei 19.00, dupa slujbă. Există un obicei al locului legat de orele concertelor, iar cei ce frecventează această biserică cunosc acest aspect, astfel încat evenimentul se bucură și aici de o interes major.