Drumeție si yoga in familie/ cuplu la Nocrich + vizita atelier ceramica

Drumeție si yoga in familie/ cuplu la Nocrich + vizita atelier ceramica


Tickets:

120 lei/adult, 20 lei/copil.

Location:

Nocrich, Romania

Organizer:

Dates and Hours:

About

Dragi iubitori de natură,

Revenim cu un nou eveniment adresat, de data aceasta, familiilor cu copii dar şi cuplurilor sau prietenilor. Vă propunem o drumeţie uşoară, relaxantă împrejurului localităţii Nocrich, de-a lungul căreia povestim despre beneficiile plimbării conştiente în pădure (mai ales cea de conifere), descoperim poveştile locale, învăţăm ce înseamnă o postură corectă în drumeţie inclusiv pentru copii.
In poiana în care, odinioară, comunitatea de saşi se întâlnea pentru diverse evenimente, vom organiza o sesiune de yoga specială, adaptată participanţilor. Vom lucra împreună câte 2 persoane fie adult-copil, fie adult-adult pentru a utiliza și conştientiza mușchii care ne mențin postura corectă. Ne vom distra în posturi de echilibru, iar la final ne vom liniști fie într-o meditație ghidata, fie cu exerciții de mindfulness ușor de practicat împreună cu copiii. Este un exerciţiu prielnic pentru sudarea relaţilor şi creşterii încrederii reciproce.
Ne reîntoarcem în sat unde facem o vizită la Centrul Cercetăşesc – vom descoperi universul fascinant al ceramicii de Hârtibaciu şi activitatea minunată pe care cercetaşii o desfăşoară în comunitatea locală. Şi, pentru că hidratarea e esenţială, ne bucurăm de poveşti şi o limonadă răcoritoare. Doritorii pot face o vizită ghidată la biserica evanghelică unde vor afla mai multe despre viaţa şi familia baronului Samuel von Brukenthal. Să ne vedem cu bine!

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
La ora 8.45 ne întâlnim cu toţii în benzinăria Gazprom (sensul giratoriu Stefan cel Mare cu Semaforului) şi de acolo ne grupăm pe maşini. Cu cei care vin direct la Nocrich, ne întâlnim în dreptul bisericii evanghelice la 9.30.

INFORMAȚII TRASEU
Dificultate uşoară (2-3 ore), adaptat şi copiilor.
Durată: aprox. 5 ore
Drumeţia este recomandată copiilor de toate vârstele.
ECHIPAMENT NECESAR
– Ghete trekking (cu talpă aderentă)
– Pantaloni/ haină impermeabilă
– Tricou de schimb
– Pălărie/ ochelari de soare
– Cremă protecţie solară
– Gustare (recomandăm batoane de cereale şi proteice, fructe)
– Apă (1 L)
– Covoraş yoga/ izopren/pătură
– Spray repelent insecte
– Voie bună!

COSTURI
120 lei/adult.
20 lei/copil.
GHID
Adela Dadu, ghid de turism
Andreea Cenuşe, instructor yoga
Centrul Cercetăşesc Nocrich, partener local

Sursa text & foto