Ne jucăm și curățăm, ediția a II-a


Dates and Hours:
Host:

Strada Avram Iancu 1, Sibiu, Romania

About

De-a lungul a patru evenimente, personajele colectării separate în Sibiu: PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, merg prin diferite cartiere ale orașului, unde vor lua parte la acțiuni de ecologizare și le vor arăta copiilor cu ajutorul tehnologiei 3D ce se întâmplă cu gunoaiele aruncate de ei.

Proiectul se numește ”Ne jucăm și curățăm” și ajunge în 10 iulie în Parcul Sub Arini, în 14 iulie pe bulevardul Mihai Viteazu, în 17 iulie în cartierul Valea Aurie și în 21 iulie în zona părculețului din cartierul Ștrand. Cele cinci personaje vor folosi tehnologia de ultimă generație prin intermediul ochelarilor 3D pentru a arăta copiilor și părinților din Sibiu exact unde ajung gunoaiele aruncate de ei și de ce este important să colectăm separat.

Însoțiți de specialiști în salubrizare și experți în salubritate, părinții și copiii care doresc vor putea lua parte la câte o acțiune de igienizare și vor face curat la locurile de joacă, părculețe, zone verzi, apoi sunt invitați la o serie de evenimente interactive într-un stand special amenajat care promovează colectarea selectivă în Sibiu și păstrarea curățeniei prin exemple clare. De asemenea, cu sprijinul partenerilor noștri vom avea numeroase surprize pentru cei mici.

Totul se face respectând normele în vigoare și regulile de sănătate publică impuse de pandemia de coronavirus. Organizatorii pun la dispoziția participanților dezinfectanți, spirt, mănuși, măști de protecție și saci de gunoi, iar voluntarii vor avea grijă ca fiecare participant să țină cont cu atenție de normele de distanțare socială.

Din dorința de a susține educația și curățenia, fiecare personaj al campaniei a fost adoptat în cadrul evenimentului de o companie cu impact local și respect pentru mediul înconjurător. Astfel, Mărie-Hârtie este susținută de către Wenglor România, Biorel de către Terra Building, Soma SRL a adoptat-o pe Tanti Rezi, E.ON Dialog îl sprijină pe Miticlă, iar AZETS îl susține pe Petrică.

Photos