Târg de Bun Must Și Plăcinte După Gust


Dates and Hours:
Host:

Radu Stanca str., Sibiu, Romania, 550170
Organizer:

About

Un eveniment savuros ce va încânta gusturile celor mai pretențioși oaspeți!
Showuri gastronomice inedite vor face deliciul publicului la “TÂRGUL DE BUN MUST ȘI PLĂCINTE DUPĂ GUST” din Sibiu, în Habermann Markt, weekend-ul acesta de vineri 23 Octombrie, până duminică 25 Octombrie.
Festivalul va aduce în orașul dumneavoastră bucătari și producători din toate colțurile țării și o diversitate de produse tradiționale delicioase!
Delicii culinare și râuri de must vor curge la această sărbătoare de gusturi și arome, iar la mustăriile special amenajate în aer liber, trecătorii vor putea degusta cel mai delicios și proaspăt must, făcut din prima recoltă de struguri de anul acesta.
Pentru gurmanzi, se vor pregăti plăcinte de toate felurile, plăcinte poale-n brâu moldovenești, , plăcinte munteneşti, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, plăcinte de casă sârbească, cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită, simple şi umplute, dulci său sărate, plăcinte turcesti- suberek, plăcinte cu brânză şi mentă, în foi fine, lipie subţire cu carne de vită, ceapă, ardei kapia, usturoi şi condimente, o multitudine de reţete şi o gamă variată de plăcinte, din care aveţi ce alege.
Toate preparatele conţin ingredienţe sută la sută naturale şi sunt pregătite după reţetele tradiţionale.
Și pentru ca mustul să alunece mai bine, producătorii au adus cu ei pastramă aromată, care va fi gătită în toate formele: friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belşug cu must şi vin.
Nu vor lipsi nici dulcețurile și zacusca, pregătite pentru a sta numa’ bine în cămară , siropuri naturale, produse tradiționale, brânzeturi și afumături, dulciuri fel de fel, bunătăți pentru toate gusturile.
Vreme frumoasă și multe delicii culinare… aceasta este rețeta perfectă pentru un weekend reușit!
Intrarea este liberă!

Sursa text & foto