Tură de biciclete în familie pe traseul Mocănița - Valea Hârtibaciului

Tură de biciclete în familie pe traseul Mocănița - Valea Hârtibaciului


Tickets:

70 lei/adult sau copil peste 14 ani, 20 lei pentru copiii de minim 6 ani.

Location:

DJ106, 557169, Romania

Organizer:

Dates and Hours:

About

Dragi drumeti,
Ne vom întâlni dimineață la ora 10.00 în faţa Bisericii Evanghelice din cartierul Guşteriţa. Vom porni pe biciclete spre nord și vom urma drumul pietruit spre Adăpostul de Câini din Dealul Gușterița. De la Adăpostul de Câini vom continua pe drumul de țară care ne conduce spre drumul județean Sibiu – Agnita.
Traversăm drumul județean și continuăm spre sud pe drumul care ne conduce spre o fermă de animale. De aici coborâm pe un drum de țară având în față panorama Munților Făgăraș. Traseul urcă apoi printr-o pășune spre o pajiște cu stejari seculari. În scurt timp intrăm în pădure și începem să coborâm pe un drum forestier până ce întâlnim linia ferată îngustă a Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului. Urmăm linia Mocăniței în aval de râul Hârtibaciu până la o poiană cu un stejar secular în mijlocul ei. Natura sălbatică a Văii Hârtibaciului ne înconjoară din toate părțile. După o scurtă pauză de povești în poiana cu stejar continuăm drumul către vest pe drumul de țară ce merge paralel cu râul Hârtibaciu având în față munții Lotrului și Cindrel. Ajungem în satul Mohu pe care îl traversăm și continuăm pe drumul nou asfaltat până la podul de la Bungard peste autostradă. Traversăm podul și intrăm în Șelimbăr iar de aici în scurt timp ajungem în Sibiu.

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne întâlnim dimineață, la ora 10:00, în fața Bisericii Evanghelice din cartierul Gușterița.

INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 25 km
Diferență de nivel: 200 m
Dificultate traseu: ușor
Durata turei de biciclete: aproximativ 5 - 6 ore (cu o pauză pe Valea Hârtibaciului).
Deoarece vom străbate în proporție de 80% drumuri de țară și forestiere, recomandăm pentru această tură biciclete de tip Mountain-bike, Gravel, Ciclo-cross sau Electrice. Nu sunt potrivite bicicletele de oraș sau bicicletele tip cursieră cu roți subțiri!
Tura este potrivită persoanelor cu un minim de condiție fizică și copiilor de minim 6 ani, care au mai făcut ture mai lungi de bicicletă.

ECHIPAMENT NECESAR
Haine adaptate sezonului, inclusiv o geacă de ploaie
Casca de biciclist
Rucsac de tură
Sticlă cu apă, minim un litru
Gustare pentru o pauză la jumătatea traseului

COSTURI
70 lei/adult sau copil peste 14 ani, 20 lei pentru copiii de minim 6 ani.
Tura se va ține cu minim 6 participanți adulți.
Copiii de la 6 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentrua evalua dificultatea traseului pentru copii.

GHID
Proca Mihai – ghid local și național de turism
Contact: 0720-003.332
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Sursa text & foto