Ziua Universală a IEI, ed. IX


Dates and Hours:
Host:

Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu, Romania
Organizer:

About

     Ziua Universală a Iei, ediția a IX-a 👚
🗓️Data: 24-26 iunie 2022
⏰Interval orar: 9.30 - 18.00
📍Locație: Muzeul în aer liber, sectorul textile
 
   ℹ️Anul acesta, programul pregătit pentru eveniment este axat pe sectorul textil din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, unde vor fi deschise porțile la 8 case tradiționale. Vor fi prezenți 36 de meșteri populari și creatori, care vor veni aici cu produsele lor (piese de port popular – românesc, săsesc, maghiar, jucării, podoabe, ceramică ș.a.). De asemenea, în același cadru, vor fi organizate 12 ateliere în curțiile gospodăriilor susținute de meșteri populari, restauratori, muzeografi – brodat motive de pe ie & panglici săsești, semne cusute pe colere, țesut, confecționat podoabe&mărgele💍, împâslit lâna, țesut cu păr de capră, pictat pe sticlă motive tradiționale de pe ie, împletit găitane. Totodată, va fi prezentat un ghidaj despre povestea lânii de la firul de lână la țesătură: prelucrarea materiei prime, instrumentar, tehnici, decor.
      Printre evenimentele din programul de anul acesta se numără reconstituirea obiceiurilor de Sânziene, Drăgaică și Căluș (vineri, 24 iunie), decernarea titlului Tezaur Uman Viu doamnei Maria Ciucă din Poiana Sibiului, plimbarea în IE cu Biciclete Cochete (sâmbătă, 25 iunie) și Hora de Sânziene (duminică, 26 iunie). 

     Ziua Universală a Iei este sărbătorită în fiecare an pe 24 iunie, de Sânziene, și a fost inițiată în anul 2013 de Comunitatea online La Blouse Roumaine.

Parteneri eveniment: Biciclete Cochete🚲

Regăsiți mai jos programul!

Vă așteptăm! 😊

Photos