Stadionul Municipal Sibiu – infrastructură pentru sport 
în valoare de peste 200 de milioane de lei

Stadionul Municipal Sibiu – infrastructură pentru sport în valoare de peste 200 de milioane de lei

December 6, 4:36 PM
Press release

 “Am finalizat lucrările de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu, o investiție amplă, în valoare de 211 de milioane de lei, finanțată exclusiv din bugetul local al Sibiului – deci, fiecare sibian a contribuit financiar la realizarea lui. Acesta este un obiectiv necesar și mult așteptat, completând portofoliul de lucrări pe care le finanțăm în educație, sănătate și infrastructura rutieră, pentru transportul public și pentru biciclete. Sibienii își doresc să facă sport și să vadă sport așa că, noi, ca administrație locală, investim în egală măsură și în acest domeniu precum și în obiective de timp liber, pentru ca Sibiul să fie un oraș în care se trăiește frumos.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu) 
 
Stadionul Municipal Sibiu a fost deja omologat de Federația Română de Fotbal și de Liga Profesionistă de Fotbal, urmând să se demareze procedura de omologare UEFA, acesta fiind construit la standardele corespunzătoare gradului IV. Aceasta înseamnă că sibienii vor putea urmări atât meciuri din Liga națională, cât și partide din campionatele europene. De altfel, spațiile cuprind și o cameră dedicată delegatului UEFA. 
 
Stadionul Municipal Sibiu este destinat în primul rând fotbalului. Tribuna oficială, tribuna II și cele două peluze oferă 13.013 locuri, fiind create 16 căi de acces spre acestea. 

  •  Stadionul include vestiare pentru sportivi, antrenori și copii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, saune, o sală de antrenament și o sală de forță. 
  • Acesta include spații generoase și pentru reprezentanții mass media, acestea însumând peste 3.500 de mp: sală pentru conferințe, spații de lucru generoase, cu acces la WiFi, trei studiouri TV, sală pentru crainici, camere pentru machiaj, etc.  La exterior, în tribuna I, tribuna II, peluza nord și peluza sud au fost create spații pentru amplasarea camerelor TV pentru transmisiuni. Trebuie menționat că sistemul de broadcasting este precablat pe fibră optică, o dotare modernă și utilă pentru transmisiuni. De asemenea, pentru carele TV a fost rezervată și o parcare, în colțul dinspre str. O. Goga.
  • Nocturna asigură iluminarea impusă de cerințele standardului UEFA. Pentru iluminatul terenului de joc se vor utiliza proiectoare, echipate cu lămpi cu LED. Aparatele utilizează fascicule luminoase foarte convergente care nu produc poluare luminoasă, consumul energetic fiind astfel redus. 
  • Cele 2 tabele de marcaj, full color, fiecare cu dimensiunea 8,96 x 4,80 m, vor putea afișa logo-uri grafice, animații și vor prelua imagini LIVE. Tabelele sunt electronice, cu leduri cu EMC (compatibilitate electromagnetică) și sunt speciale pentru exterior, asigurând vizibilitate chiar și în lumina soarelui. 
 
 
Stadionul oferă infrastructura pentru atletism și box. Pe Stadion este disponibilă o pistă pentru atletism în lungime de 400 m, cu 4 culoare de 1,22 m lățime fiecare. De asemenea, la subsolul tribunei II este amenajată o sală de atletism, cu vestiare și grupuri sanitare proprii. Sala a fost transmisă în folosința gratuită a Clubului sportiv școlar Șoimii, Primăria Sibiu sprijinind astfel juniorii care se pregătesc pentru performanță.  
 
Stadionul cuprinde și o sală de box, cu vestiare și grupuri sanitare proprii. 
 
Stadionul Municipal Sibiu este optimizat pentru persoanele cu dizabilități. Acestea au în primul rând căi de acces dedicate. Pe Stadion au fost create 20 de locuri speciale pentru spectatorii în scaun cu rotile și alte 20 pentru aparținătorii acestora. De asemenea, 6 locuri de parcare sunt rezervate în acest scop. Din totalul de 90 de grupuri sanitare amenajate în Stadion, 7 sunt dedicate persoanelor cu dizabilități. 
 
Locație nouă pentru concerte de calibru mare. Pe lângă funcțiunea principală, sportivă, Stadionul va putea servi și ca locație pentru evenimentele de tip concert, cu un public numeros. Regulamentul prevede și această posibilitate de închiriere și tarifele aferente, inclusiv măsurile de protecție a gazonului și condițiile de desfășurare. 
 
21 de spații de alimentație publică. Cele 21 de astfel de spații sunt distribuite în toate ariile Stadionului: 9 în tribuna I la etajul I, 4 la parterul tribunei II, 5 spații la etajul I al peluzei nord și alte 3 spații la parterul peluzei sud. 
 
 

Primăria Sibiu

Other News

Sibiu, Bike City: Rastele pentru biciclete la unitățile de învățământ

Sibiu, Bike City: Rastele pentru biciclete la unitățile de învățământ

Press release

Biciclete Sibiu Bike City, la adăpost pe timpul iernii

Biciclete Sibiu Bike City, la adăpost pe timpul iernii

Press release

Primăria Sibiu a obținut finanțare pentru amenajarea a încă 90 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea deșeurilor

Primăria Sibiu a obținut finanțare pentru amenajarea a încă 90 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea deșeurilor

Press release