„Cea mai frumoasă terasă din Sibiu”

„Cea mai frumoasă terasă din Sibiu”


Unul dintre motivele pentru care iubim Sibiul este diversitatea și numărul mare al teraselor, pe care le întâlnim la tot pasul. Aceste oaze de relaxare nu bucură doar turiștii, care se retrag aici pentru un popas în tihnă, dar reușesc să anime și viața localnicilor, dornici să trăiască după pulsul locului și să se simtă turiști în propriul oraș. :)

________________

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) ne-a invitat să desemnăm împreună cele mai frumoase terase din Sibiu, votând terasele atât din punct de vedere estetic, cât și al atmosferei și personalului, iar acum avem rezultatele concursului!

Cea mai populară terasă de pe domeniul privat: Terasa Arini

„Suntem plini de recunoștință față de toți cei care ne-au votat în aceasta competiție. Desemnarea noastră ca și câștigători este o încununare a muncii echipei noastre precum și a investiției făcute de către actionarului companiei. Am plecat cu dorința de a fi unici și de a deveni locația preferată a sibienilor iar această distincție ne spune că suntem pe drumul bun. Pasiunea personalului, materiile prime de înaltă calitate și adaptarea meniului conform preferințelor clienților sunt o constantă în activitatea noastră. Aprecierea acestora este cel mai bun parametru de măsurare a performanțelor, le mulțumim pe această cale pentru votul acordat și ii așteptăm cu drag în viitor!” spun reprezentanții Terasei Arini.

Cea mai populară terasă de pe domeniul public: Wine Not?

„În ultimii 6-7 ani prietenii ne-au devenit clienți, iar clienții ne-au devenit prieteni. Împreună am dat naștere unei adevărate case de vinuri, reușind o extraordinară călătorie printre cele mai bune vinuri din România, dar și din întreaga lume. Am deschis o terasă frumușică, mică și cochetă, chiar lângă fântâna arteziană de pe str. Târgu Vinului. Cu ghirlande luminoase și mușcate înflorite în geam, seară de seară ne place să savurăm un pahar de vin și o gustărică, într-un cadru cât se poate de romantic, o piațetă parcă doar a noastră. Iar de astăzi suntem siguri că nu suntem singuri! Cu o mare bucurie în suflet, plini de emoție: Vă Mulțumim!” a declarat Ovidiu Balaban, manager Wine Not?

Specialiștii, arhitecți și peisagiști, au jurizat și ei terasele din Sibiu în funcție de câteva criterii ce țin de estetică dar și de originalitatea cu care agenții economici au reușit să își amenajeze în acest an terasele sezoniere. Modul de ralaționare al teraselor cu contextul urban a fost criteriul ce a făcut departajarea, acesta având o pondere de 40% din nota finală acordată de fiecare jurat în parte. Calitatea amenajării a contat în proporție de 20%, calitatea mobilierului folosit 20% și originalitatea 20%. 

Cea mai frumoasă micro-terasă de pe domeniul public: Wine Not?

Considerând că în ultimii ani au apărut în Sibiu suficient de multe terase sezoniere amenajate pe o suprafață foarte mică datorită contextului urban în care se află, având doar câteva mese, juriul a considerat că acestora trebuie să li se ofere o categorie aparte. Astfel s-a creat categoria micro-teraselor.  Din cele 50 de puncte posibile, acordate de către cei cinci jurați, terasa Wine Not a primit 37,40 puncte, fiind considerată Cea mai frumoasă micro-terasă din Sibiu al anului 2021. 

Cea mai frumoasă terasă de pe domeniul privat: Cotton

De pe domeniul privat, terasa Cotton este Cea mai frumoasă terasă în acest an, acumulând 27,95 puncte din totalul de 50 posibile. 

“Dorim în primul rând să mulțumim juriului care a hotărât că merităm premiul si clienților care ne trec pragu. Am renovat terasa în 2019 cu sprijinul designerului Florin Tomescu. Am vrut să creeăm un loc pentru tineri și nu numai. E locul ideal pentru petrecerea timpului liber. Încercăm să îmbinăm muzica bună cu preparate gătite atent de bucatarii noștri.” a spus Adrian Barbu, manager Cotton.

Cea mai frumoasă terasă de pe domeniul public: NOD

Tot din categoria teraselor amenajate pe domeniul public, Cea mai frumoasă terasă a fost considerată de către jurați cafeneaua NOD.

„Suntem plini de recunoștință fata de toți cei care ne-au votat în aceasta competiție. Desemnarea noastră ca și câștigători este o încununare a muncii echipei noastre precum și a investiției făcute de către actionarului companiei. Am plecat cu dorința de a fi unici și de a deveni locația preferată a sibienilor iar această distincție ne spune că suntem pe drumul bun. Pasiunea personalului, materiile prime de înaltă calitate și adaptarea meniului conform preferințelor clienților sunt o constantă în activitatea noastră. Aprecierea acestora este cel mai bun parametru de măsurare a performanțelor, le mulțumim pe această cale pentru votul acordat și ii așteptăm cu drag în viitor!” au declarat reprezentanții NOD.

Juriul a fost alcătuit din:
  • arh. Mircea Țibuleac (președinte Uniunea Arhitecților din România, filiala Sibiu și membru în Senatul UAR);
  • arh. Martha Toth (vicepreședinte Ordinul Arhitecților din România, filiala Sibiu-Vâlcea);
  • conf. dr. arh. Dorin Ștefan Adam (arhitect, conferențiar Univ. de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", București);
  • arh. Andreea Tănase (arhitect, specialist în regenerare urbană);
  • Mădălina Burghelea (inginer peisagist, Grădina Viselor).

Proiectul „Cea mai frumoasă terasă din Sibiu” este organizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității și de Tineret.

Similar Suggestions

Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi
Rezoluții pentru 2024 în Sibiu 🌟