Ten New SISAF Murals Are Now Part of Sibiu’s Cultural Identity

Ten New SISAF Murals Are Now Part of Sibiu’s Cultural Identity


The Sibiu International Street Art Festival (SISAF) is one of the city’s projects that brings us joy not only during, but after the event per se, too. At the end of this year’s 7th edition, we take a look at ten of the most impressive new murals created around the theme “Re:Think”. Though they are all great from where we’re standing! :) Each and every one of the murals is special and sends a message or illustrates a story.


Read the new elements introduced by SISAF in 2021:

◆ the festival’s first mural poem, brought to life with augmented reality,

◆ a 600-metre wall in the Kogălniceanu neighbourhood,

◆ two paintings on the walls of the “Octavian Goga” High School, one of the most notable schools in Sibiu,

◆ five large murals on blocks of flats,

◆ a painting on the Cibin riverbank and one on a heating unit in Vasile Aaron neighbourhood.


Sibiu’s street art gallery, a real national and international landmark, now includes 106 works splashing colour on no less than 11,600 sqm in all the town’s neighbourhoods.

⇢ Când iubești / augmented mural poem

The tradition of painting murals on school buildings went on, this year reaching the “Octavian Goga” High School for the first time, as the institutions made two walls available to the artists. It’s here that grupul unu unu unu invers unu, a creative duo founded by Lumi Mihai and Mugur Grosu, present the festival’s first mural. Entitled “Când iubești” (When in love), this modern poem is represented as a Tetris game, inviting viewers to stop and look and decipher the message.


The work also features a new augmented reality added to the initial mural; thus, by simply scanning the QR code on location or by clicking https://bit.ly/SISAF2021-augmented we can watch the painting come alive thanks to dynamic, contextual animations.

⇢ Copacul planetar

On a nearby wall, Harcea Pacea presents “Copacul planetar” (Planetary Tree), a visual representation of a message urging us to “reconsider the relationship between man and nature and turn it from a mostly competitive, parasitic and exploitative one to one based on mutual respect, assumption and balance”.


⇢ Equilibrium

Sibiu International Street ART Festival is organized by ART Factory Transilvania Association and cofounded by the Sibiu City Hall. 

⇢ Symbiosis

Un zid pe care localnicii vor fi încântați să îl descopere este plasat în vecinătatea unui cartier de blocuri din cartierul Mihail Kogălniceanu, având o suprafață totală de aproximativ 600 de metri. Acesta se află pe strada Partenie Cosma și este îmbrăcat integral în culoare de către artiștii Adrian Luță și PARA. Muralul este compus atât din elemente abstracte cu rol estetic și de legătură, cât și dintr-o serie de portrete inedite: chipul lui Kogălniceanu cu brațele larg deschise, realizat sub curentul cubismului și prin tehnica 3D, dar și alte personaje, care interacționează cu privitorul și pot deveni vedetele unor poze amuzante.

⇢ Re:Play

Lucrările realizate pe blocuri sunt și la această ediție o componentă importantă a festivalului, fiind parte din eforturile organizatorilor de a face arta și mai accesibilă localnicilor.

ATOMA, una dintre cele mai apreciate artiste la festival din ultimii ani, ne surprinde pe strada Ion Neculce cu viziunea sa despre poziția omului în societate, care „caută în viitor o plasă de siguranță pentru a depăși prezentul nesigur”. Totodată, lucrarea tratează geneza omului modern în care se pun în balanță mai multe ipostaze: absența - prezența, real- virtual, tehnologie - tradiție.

⇢ The Box

Zona Hipodromului devine și ea un punct de atracție, găzduind nu mai puțin de 3 picturi murale pe blocuri, aflate pe un perimetru de doar 100 de metri. 

Cristian Scutaru ne prezintă viața din perspectiva copiilor, reprezentată printr-o cutie plină de surprize din care cei mici descoperă zilnic câte o surpriză a vieții. "Trăim într-o societate în care valorile și tot ce credeam că e normal par sa dispară. Colecția "The Box" este o analiză a societății, o regândire a valorilor umane, este despre jocurile copilăriei, unde realitatea și imaginația nu se deosebesc”. Lucrarea este poziționată pe un zid extrem de vizibil de pe strada Hipodromului (nr. 2, sc. B).

⇢ Same morning but different perspective

La doar câțiva pași, pe strada Hipodromului (nr. 4, sc. F), artista Delia Cîrstea și-a pregătit debutul la SISAF prin lucrarea cu titlul “Same morning but different perspective”. Aceasta este o reprezentare atipică a rutinelor de dimineață, prin apel la un amalgam de elemente care îți fură privirea.

⇢ Nasca One

Mai departe, pe Aleea Haiducului (bl. 1, sc. A), artistul Nasca One din Germania, cu rădăcini în Peru, ne surprinde printr-un mural despre bucurie sinceră, mizând pe culori vibrante și un stil sud-american.

⇢ Care

De asemenea, artistul basarabean BTA/Potapov Dmitri a mizat pe strada Oștirii (bl. 7, sc. C) pe un concept de sensibilizare, în care vorbește prin imagini sugestive despre grija pe care ar trebui să o purtăm zi de zi pentru mediu și, în final, pentru noi toți.

⇢ Re:Think

Într-o altă locație, artistul Popescu semnează o adaptare a identității vizuale realizată pentru această ediție a festivalului, după un concept de Sergey Kandakov. Lucrarea este vizibilă de pe strada Semaforului și este plasată pe o centrală termică de la intrarea pe strada Electricienilor, nr. 1.

Toate lucrările din cadrul Festivalului de Artă Stradală din Sibiu pot fi descoperite prin intermediul Sibiu Street Art Tour - un circuit cu o durată de maxim 3 ore, prin locațiile acestei ediții, ce poate fi parcurs pe bicicletă. Harta tipărită a turului va putea fi găsită la Centrul de Informare Turistică din Piața Mare.
See all the works created in the framework of SISAF.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociația ART Factory Transilvania și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu. 

Similar Suggestions

Magia sărbătorilor învăluie Sibiul, iar clădirile devin adevărate decorațiuni urbane 🎁
Sibiul în culorile toamnei 🍁 Descoperă cele mai „instagramabile” locuri din oraș
🎬 Istoria Filmului la Sibiu: Descoperă peliculele filmate în oraș și împrejurimi
Sibiu, orașul artei: 10 ani de SISAF și o multitudine de galerii și expoziții
Delicii răcoritoare pentru zile toride la Sibiu