Ce poți face cu buget 0 în Sibiu

Ce poți face cu buget 0 în Sibiu


Într-o lume în care totul are un preț, îți spunem noi ce poți face gratuit în Sibiu și împrejurimi, indiferent de anotimp. Fie că vorbim de variante de relaxare sau oportunități de dezvoltare, am găsit câteva opțiuni bune care nu-ți vor afecta buzunarul. Din contră, te vor îmbogăți din multe puncte de vedere. 😊

credit foto: artisiak, visit.sibiu

🗿 Intrare liberă la Muzeul Național Brukenthal în „Joia seniorilor”

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu oferă din acest an „Joia seniorilor”, astfel că în prima zi de joi a fiecărei luni persoanele vârstnice au acces gratuit în toate sediile muzeului, în baza cărții de identitate sau a cuponului de pensie. Vârstnicii, indiferent de localitatea de domiciliu, vor avea intrare liberă atât la Palatul Brukenthal din Piața Mare, cât și la Muzeul de Istorie, cel de Istorie Naturală, la Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul Cinegetic și cel de Artă Contemporană.

Dați de veste celor care pot beneficia de acces, sigur se vor bucura de câteva ieșiri în scop de culturalizare!

🌳 Promenadă și mișcare în cele mai frumoase zone ale orașului

Sibiul chiar are zone deosebite de care merită să profităm. O alergare energizantă de dimineață sau o plimbare lejeră de seară, oricând e momentul potrivit pentru mișcare. Iată câteva idei de locații:

▪ La pas pe strada Cetății numită „cea mai frumoasă stradă din Sibiu”, de-a lungul zidurilor medievale, dar și pe Aleea Celebrităților, pe care puteți descoperi stelele vedetelor care au participat de-a lungul anilor la FITS.

Parcul Sub Arini are mereu ceva nou de oferit. Fiecare anotimp îi schimbă hainele, iar starea de bine pe care ne-o transferă merită să i-o întoarcem prin acțiuni de ocrotire.

Aleea din jurul Lacului lui Binder este deschisă zilnic pentru plimbări gratuite, după ora 20:00. De pe aleile laterale vom avea o privire de ansamblu asupra lacului, pus acum în valoare de amenajarea modernă.

Skate Park-ul este dedicat celor care vor ceva mai multă adrenalină decât o simplă plimbare. Este cel mai mare și modern parc de acest gen din țară și conține fel de fel de instalații speciale și circuite pentru pasionații de BMX, skateboard, role, trotinete și MTB-uri, accesul fiind complet gratuit.

Zona de fitness și work-out din Parcul Sub Arini este perfectă pentru zilele ceva mai calde. Până atunci putem testa diferite săli de sport din oraș care ne asigură acces gratuit pentru o zi.

🤿 Fă-ți poftă de bălăceală la ARIA

ARIA este cel mai mare complex de relaxare din Sibiu dedicat întregii familii, care încurajează un stil de viață sănătos. Ne putem bucura aici, zi de zi, de accesul facil la bazinul de înot, zonele Aqua Park, Spa & Wellness, Sport și serviciile medicale sau de recuperare.

GIVEAWAY (campanie încheiată)
În caz că nu ați mai fost la ARIA sau vreți să testați și alte facilități, vă oferim împreună cu ei o intrare gratuită, la alegere între sala de fitness, clasele de grup, Aqua Gym, Spa sau Aqua Park. Trebuie doar să completați formularul de AICI, să alegeți serviciul dorit și să mergeți în locația de pe Șos. Alba Iulia pentru revendicarea cadoului.

🎨 „Respiră” artă în Galeria de Street Art în aer liber

Ce poate fi mai frumos și inspirațional decât să descoperi în plimbările tale pe stradă picturi murale viu colorate, care te invită să deslușești mesajele din spatele lor? Un lucru este sigur: nu prea multe orașe din lume au ceea ce are Sibiul - un adevărat patrimoniu de artă stradală accesibil oricui, oricând.

Astăzi, turul realizat în cadrul festivalului SISAF numără peste 50 de locații, 112 picturi murale și 12.500 metri pătrați de culoare.
PORNEȘTE ÎN STREET ART TOUR

👧👦 Dezvoltarea e neprețuită: cursuri gratuite pentru copii

Dacă cauți gratuități, le poți găsi inclusiv pe latura dezvoltării personale a copiilor: la Palatul Copiilor sunt 21 de cercuri artistice, culturale, tehnico-științifice sau sportive fără implicații financiare, la CodeMaster și Logiscool se oferă lecții demo gratuite la cursurile de programare pentru copii, iar pentru cei mici care visează la o carieră în modă, Școala de Modeling Cleopatra Popescu asigură înscrierea gratuită.

📖📱 Detașare totală: deschide o carte sau descoperă ceva nou pe internet

Dacă ești genul de persoană pentru care relaxarea înseamnă să te retragi într-un colț al tău și să descoperi ceva nou, vestea bună este că în Sibiul chiar poți face asta.

La Biblioteca Județeană ASTRA poți avea acces direct la raft la aproape 100.000 titluri, dar e bine de știut că permisul de acces este gratuit numai pentru pensionari, șomeri și persoane cu nevoi speciale. Prețurile sunt însă extrem de accesibile oricui.

Dacă preferi însă cadrul unei librării, atunci poți merge la sigur în spațiul dedicat lecturii și relaxării de la Librăria Humanitas de pe bd-ul B. Bălcescu, extrem de cunoscut și prietenos. Poți lectura aici, în tihnă, orice titlu ți-a făcut cu ochiul, urmând ca apoi să le cumperi pe cele care îți plac cu adevărat.

Lucruri utile se pot găsi însă și pe internet, trebuie doar să-ți dorești să le descoperi. De câțiva ani buni Primăria Sibiu ne oferă acces gratuit și facil la rețeaua Wi-Fi din Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet, unde putem face un popas pe o bancă. Ori, dacă preferi natura, e bine de știut că și Parcul Sub Arini deține 3 hotspot-uri cu internet wireless gratuit. În plus, compania Continental asigură Wi-Fi gratuit în peste 100 de autobuze Tursib.

🎭 Evenimente cu intrare liberă

Sibiul și-a creat un renume în a găzdui multe evenimente culturale ce devin accesibile și celor care altfel nu pot ajunge în sălile de spectacol.

Deși efervescența din timpul verii nu o regăsim și acum, asta nu înseamnă că nu există evenimente faine cu intrare liberă în extra-sezon. Stai cu un ochi pe agenda noastră de evenimente și vezi ce te atrage.
VEZI CALENDARUL DE EVENIMENTE

🪂 Cursuri de zbor și salt cu parașuta pentru tinerii cu vârsta între 15 și 23 de ani

Ce poate fi mai palpitant pentru un tânăr decât să zboare, la propriu?! Aeroclubul României provoacă tinerii să se înscrie la cursurile gratuite de obținere a licențelor de parașutist, pilot aeronave ultraușoare și pilot planor, care vor avea o parte teoretică şi una practică. Apoi, cursanți vor avea ocazia să cunoască latura competițională a aviației sportive, participând la diverse competiții naționale și internaționale. Înscrierile se fac până la data de 11 februarie 2023.

Similar Suggestions

La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi