Centrul social de pe strada Andrei Șaguna a fost reabilitat

Centrul social de pe strada Andrei Șaguna a fost reabilitat


Creștem calitatea serviciilor sociale oferite persoanelor aflate în nevoie. Clădirea în care funcționează Centrul de Servicii Comunitare și Clubul de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Andrei Șaguna a fost reabilită și modernizată de curând, valoarea investiției fiind de peste 460.000 lei. Tot în acest domeniu, am început în toamna anului trecut lucrările pentru extinderea Adăpostului de noapte, un contract de 1,5 milioane lei. Alături de acestea, în anul 2021, Primăria Sibiu a demarat și două lucrări importante care însumează peste 5,71 milioane de lei, și anume construcția a două noi centre sociale - un spațiu multifuncțional pentru recreere, sport și educație activă în cartierul Gușterița și un centru multifuncțional dedicat comunității din zona Henri Coandă – Oțelarilor.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Lucrările de reparații și modernizare a Centrului social de pe str. A. Șaguna, nr. 21, o clădire construită în anul 1900, au presupus:

  • lucrări de subzidire pentru protejarea împotriva infiltrațiilor de apă
  • refacerea acoperișului existent și realizarea unui acoperiș de tip șarpantă cu învelitoare din țiglă
  • refacerea instalațiilor electrice, a sistemului de canalizare și modernizarea sistemului de preluarea a apei de ploaie
  • amenajarea grupurilor sanitare  
  • reparații și zugrăveli interioare și exterioare.
Menționăm că în acest moment, în contextul situației epidemiologice, activitatea Clubului de zi pentru persoanele vârstnice a fost suspendată, ca măsură de protecție pentru seniori, această categorie fiind vulnerabilă în fața infecției cu virusul SARS-CoV-2. Activitatea se va relua gradual și în acord cu măsurile impuse de autoritățile competente.

În următoarea perioadă, până la redeschiderea centrului, vor continua lucrările de amenajare interioară, inclusiv mobilarea. 

Acest centru oferă seniorilor sibieni:

  • servicii sociale de îngrijire la domiciliu pentru activitățile zilnice de bază(cumpărături, igiena corporală, menaj și spălătorie, facilitarea deplasării în exterior și însoțire)
  • asistență medicală (identificarea cazurilor sociale, administrarea medicamentelor, informare și consiliere medicală, monitorizarea stării de sănătate)
  • activități de socializare și petrecere a timpului liber
  • evaluarea inițială a vârstnicilor pentru stabilirea gradului de dependență, în vederea internării în căminele publice sau private dedicate acestora.

Similar Suggestions

Sprijin concret pentru refugiații din Ucraina care ajung în Sibiu
Ghișeul digital al Primăriei Sibiu, în testare
Pasajul pietonal Șaguna s-a redeschis de astăzi circulației pietonale
Primăria Sibiu a stabilit locațiile pentru autorecenzare asistată în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor
Noi investiții în clădirile unităților de învățământ preuniversitar din Sibiu