Comuna Sadu - Masa Verde - Muma - Vârful Prejba (1744 m) şi retur

Tourist route


About

Comuna Sadu - Masa Verde - Muma - Vârful Prejba (1744 m) şi retur, pe marcaj cruce roşie: din comună se urcă pe Valea Sadului, se trece pe lângă centrala Sadu I, iar după 4 km se ajunge la punctul Masa Verde (loc de popas numit astfel de la verdeaţa locului, dar şi de la masa cu laviţe amplasate aici şi vopsite în verde), situat la altitudinea de 540 m; de aici se deschide panorama spre vârful Prejba.

Pentru a ajunge la el se merge spre sud, de-a lungul Văii Juvertului, până la poteca marcată pe care, dacă este urmată, se ajunge la Vârful Muma (1621 m). După alţi 4-5 km se ajunge la locul pe care era plasată vechea cabană Prejba, pe versantul sudic al masivului cu acelaşi nume, la altitudinea de 1690 m; construită în anul 1886, de Societatea Carpatină Ardeleană a Turiştilor (SKV), aceasta a fost incendiată de trupele germane în anul 1916, în locul ei, dar puţin mai jos, fiind ridicată alta nouă - dispărută şi ea la fel, în urma unui incendiu! - de către Clubul Schiorilor din Sibiu, între anii 1933-1935.

Splendidele imagini care se desfăşoară în faţa ochilor - spre munţii Lotrului şi Cindrelului, dar şi spre sud - răsplăteşte pe deplin efortul depus pentru ajunge aici.

Route Stop Points