Cum să te răcorești în Sibiu

Cum să te răcorești în Sibiu


Luna lui cuptor este aici, un moment potrivit să căutăm cea mai bună metodă pentru a ne răcori atunci când temperatura din termometre devine mult prea ridicată. 

O baie în piscină, un loc cu multă umbră, băuturi și alimente fresh și reci cu siguranță ne vor ajuta. Hai să aflăm exact cum ne putem răcori în Sibiu și care ar fi recomandările ce vor face o zi toridă de vară mai suportabilă. 

🏄‍♂ Lacul lui Binder

Ce zici de o zi de relaxare și distracție la Lacul lui Binder?

Aici activitățile sunt diverse și potrivite pentru oricine. Poți să te plimbi pe promenadă, să te odihnești pe șezlong bucurându-te de briza lacului și să înoți. Dacă ești împreună cu familia, cei mici au și ei un spațiu special amenajat cu tobogane și hinți unde se pot distra în voie. 

Iar pentru cei mai aventuroși, există și locul de joacă gonflabil plutitor pe lac cu trambuline și obstacole. În plus instalația de tip circuit sau cea de schi liniară pentru wakeboard, ski nautic și kneeboard vă vor oferi amintiri de neuitat, ție și prietenilor tăi. 
Vezi pagina Lacului lui Binder

🏊 Aqua Fun

Zilele de vară sunt de cele mai multe ori caracterizate de multă bălăceală, iar la Sibiu poți să te bucuri de o astfel de zi la ștrandul Aqua Fun. 

Relaxează-te pe șezlong în timp ce stai la soare, ori înoată și bucură-te în tihnă de vremea bună. Copiii vor fi încântați și ei să petreacă o zi în incinta ștrandului, unde se pot da pe tobogane și se pot juca în apă.

⛲ Terase umbrite

Zilele de vară petrecute la o terasă alături de cei dragi ne bucură oricând. Unul dintre locurile unde este foarte plăcut să stai într-o zi toridă este Nod. Aici găsim un sistem cu vapori de apă care te va ajuta să te răcorești, în timp ce te bucuri de un frappe, o limonadă cu gheață sau un fresh de fructe. 

Pentru că unul dintre cele mai râvnite lucruri vara este puțină umbră, poți avea parte de ea făcând o plimbare prin parcul Sub Arini. Iar dacă ți s-a făcut sete în timpul plimbării, Terasa Arini este un loc potrivit unde te poți opri pentru a te bucura de o băutură rece. Bineînțeles, dacă tot ai ajuns aici, poți comanda și fructe de mare sau o salată, feluri de mâncare ușoare și numai bune într-o zi caniculară.

Tot la capitolul plimbărilor urmate de ceva răcoritor într-un loc umbrit, îți recomandăm și terasele din Pădurea Dumbrava, la Muzeul Astra. După ce te-ai bucurat de adierea plăcută de lângă lac, te poți odihni pe terasa restaurantului Hanul din Tulgheș sau Cârciuma din Bătrâni cu o limonadă sau o bere rece alături de preparate tradiționale românești.

O altă sugestie poate fi și terasa Grădina bucătărie-bere-bucurie unde, după cum o spune și numele, te vei simți exact ca într-o grădină, înconjurat de vegetație și voie bună. Mâncare pentru toate gusturile, fresh-uri și numeroase sortimente de bere draft, la metru sau chiar bere artizanală produsă în Sibiu. 

🍧 Înghețata - oricând o idee bună

Unul dintre primele gânduri care îți vin în minte atunci când îți este foarte cald este o înghețată care să te răcorească și să te îndulcească totodată. 

Din fericire, în Sibiu poți găsi numeroase locuri cu înghețată bună care te vor bucura în zilele de vară. 
Puteți încerca cu încredere sortimentele oferite de Sucre, Heiß-Eis Cafè, Culinarte și multe alte recomandări pe care le găsiți în articolul de mai jos.
Vezi toate recomandările noastre aici

🧋 Hidratează-te cu o băutură rece

Tot mai popular în ultimii ani, bubble tea-ul poate fi o idee bună atunci când vrei să savurezi o băutură rece, dar diferită. Aromele care mai de care, boabele de tapioca care dau tot farmecul acestor ceaiuri, topping-urile și culorile vii în ton cu vara te vor purta pe meleaguri asiatice și îți vor îndulci ziua.
În Sibiu, te poți bucura de aceste băuturi fie în centrul istoric, la Crazy Bubble de pe Nicolae Bălcescu, ori la Bobbalicious-Bubble Tea în Piața Mare, fie la Promenada Mall, a doua locație Bobbalicious.

Incusiv LaCafei are un meniu diversificat de ice tea și ice coffe printre care cappucino și latte cu gheață, mai multe variante de cold brew și frappe-uri cu diferite arome.

O altă idee ar fi Ted's Coffee, care vine cu o selecție specială de băuturi de vară, cum ar fi Ice Tea cu fructul pasiunii și mango, Cookie Espresso Frappe, Boba Iced Cappucino și Cold Brew Oat Milk.

Iar dacă optezi pentru ceva mai simplu și mai clasic, te poți răcori cu o limonadă sau un fresh pe care le găsești la tot pasul în Sibiu, făcând parte din meniurile multor localuri în această perioadă. 

FOTO cover: Visit Sibiu
FOTO conținut articol: Paginile de Facebook ale fiecărei locații menționate 

Similar Suggestions

Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi
Rezoluții pentru 2024 în Sibiu 🌟