Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat

Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat


Trendurile în materie de mâncare și băuturi sunt tot mai populare, iar la Sibiu putem găsi preparate diferite și interesante pentru oricine dorește să încerce ceva inedit. 

Fie că vorbim despre cafele și ceaiuri în culori neobișnuite, ori de mâncăruri deosebite, dacă vei face o scurtă ieșire în oraș vei putea găsi și gusta din fiecare. 

Am aruncat și noi o privire peste meniurile restaurantelor și cafenelelor din oraș, am dat scroll pe Instagram în căutarea noutăților și am selectat câteva astfel de delicii, pe care te invităm să le descoperi! 🤩

🥮 New York rolls

Alături de cafea se potrivește întotdeauna ceva dulce, precum un croissant, pain au chocolat, ori gogoși. Dacă te-ai plictisit de variantele clasice și vrei să încerci ceva nou, află că la Amor Perfecto s-au introdus în meniu și New York rolls. Acestea sunt foietaje umplute și decorate cu cremă, ce vin în două variante: fistic sau hazelnut.

Dacă ți-am făcut poftă, oprește-te aici, pe strada Strada Samuel von Brukental Nr. 3 și încearcă-le!

Sursa foto: Amor Perfecto Romania

🦋 Butterfly Pea Latte

Pentru unii dintre noi, cafeaua fără cofeină nu este cea mai atractivă, alții în schimb, o preferă. Indiferent din ce categorie faci parte, credem totuși că următoarea propunere s-ar putea să-ți facă cu ochiul, mai ales că este în trend și în mediul online.

Cum ți s-ar părea o cafea decofeinizată, dar ceva mai colorată... mai exact albastră, cu un gust dulce și condimentată cu o ușoară aromă de ghimbir? Sună interesant, nu-i așa? Ei bine, la Sibiu poți gusta un astfel de latte cremos mai aparte, la oricare dintre locațiile Hug the Mug, ori dacă preferi varianta mai răcoritoare, la Shaka Bowl găsești și varianta de Butterfly Pea Iced Latte sau Tonic.

Sursa foto: Hug the Mug, Tazz Shaka Bowl Mihai Viteazul

🥘 Shakshuka

Direct din bucătăria nord-africană și din cea levantină, shakshuka este un preparat potrivit pentru un mic dejun cald și consistent, fiind din ce în ce mai apreciat și la noi în țară.

Tradițional, shakshuka se prepară din roșii, ardei iute, ouă și ceapă, însă, în funcție de țară, îmbracă diferite forme, existând variante cu vinete, dovlecei, ori spanac. În România regăsim o rețetă ceva mai apropiată de cea clasică, fiind în cele mai multe cazuri preparată cu ardei, roșii, ceapă, ouă și brânză feta. La Sibiu, puteți să vă bucurați de acest preparat la restaurante precum  Hug The Plate, La Turn, Lumos, Charlie's sau Turtha de pe bulevardul N. Bălcescu.

Sursa foto: Turtha, Hug The Plate, La Turn, Lumos coffee and brunch

🍜 Ramen

Ajungem și în bucătăria asiatică, însă nu ne oprim la sushi sau noodles, ele având probabil cea mai mare popularitate. Tot mai virală a devenit, însă, supa ramen, specifică bucătăriei japoneze.

Ramen este o supă de carne sau pește, cu tăieței și sos de soia sau miso, restul ingredientelor fiind de regulă ciuperci, ou fiert, alge și ceapă verde. Variantele sunt numeroase, adaptate diverselor regiuni și gusturi.

În Sibiu, poți găsi supa japoneză la restaurante precum Sia, Sushi Master, Rai Sushi sau Yummy Yang City.

sursa foto: SIA Sibiu, sushimaster.ro, Tazz Rai Sushi

🧋 Bubble Tea cu sclipici

Tot mai populară în ultimii ani, Bubble Tea a devenit una dintre băuturile răcoritoare preferate ale tinerilor!

Deși ne-am obișnuit destul de mult cu aceste băuturi, ceainăriile specializate fiind prezente inclusiv la Sibiu, Bobalicious Bubble Tea vine totuși cu o abordare mai neobișnuită. Printre zecile de opțiuni din meniu, aici există și opțiuni extrem de speciale, ce includ sclipici alimentar. Băuturile sclipicioase sunt potrivite mai ales într-o zi însorită în care soarele va pune în evidență și mai mult paharul tău viu colorat.

Sursa foto: Bobalicious-Bubble Tea 

🍰 Cheesecake baklava

Dacă ești adeptul deserturilor fresh și cremoase, atunci trebuie să încerci cheesecake-ul baklava, o combinație inedită între cheesecake-ul american și baclavaua specifică Orientului Mijlociu. În această combinație, brânza, nucile și siropul de miere creează o experiență nouă, numai bună de încercat.  

În Sibiu, poți savura acest tip de desert la Frentz, pe bulevardul Victoriei nr. 40, unde te poți relaxa fie pe terasa cofetăriei, fie în atmosfera primitoare din interior. 

Similar Suggestions

La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi
Rezoluții pentru 2024 în Sibiu 🌟