Paștele în Sibiu

Paștele în Sibiu


Pregătirile de Paște sunt în toi în aceste zile. În loc să vă dați peste cap să gătiți acasă pe toate arzătoarele, ori să goniți prin tot orașul după cadouri inspirate, puteți merge la sigur cu seria de recomandări pe care vi le facem. Timpul câștigat îl puteți valorifica participând la un eveniment tematic sau petrecând timp prețios alături de cei apropiați.

Așa Sărbători să tot petreci! 👌

credit foto: targuldepasti

Experiențe culinare locale, în preparate de-a gata

Cine optează pentru meniuri complete pentru masa de Paște are de unde alege. Chefii și băcăniile din Sibiu se întrec în preparate care valorifică ingredientele din proximitate în rețete proprii, fără a se îndepărta de specificul sărbătorii.

🔸 Mândra și Bătrânu Sas

Ne bucurăm că Sibiul are o Mândră și-un Bătrân Sas pricepuți într-ale gurii, așa că nu e o surpriză că de la ei vă puteți umple plasele cu bunătăți de Paște: carne de miel gata pregătită pentru cuptor sau grătar, drob ca la carte, covrigei fragezi, saleuri crocante, cozonac bogat în nucă sau modernul panettone artizanal cu ciocolată / fructe uscate, pască și prăjituri fel de fel.

Vestea bună e că toate se pot comanda online, timp în care tu poți face ultimele retușuri de curățenie prin casă.

🔸 Băcănia Albota

Din aceeași categorie face parte și Băcănia Albota. Coșul online se va umple rapid cu produse de sezon și nu numai, care vor aduce bogăție mesei de Paște. Iar dacă preferați să mergeți direct în magazine, puteți trage o fugă până la băcănia din inima Sibiului, ori la cea de la Păstrăvăria Albota.

🔸 LUMOS

LUMOS ne surprinde printr-un meniu sofisticat, cu aperitive unul și unul (Terină de pui cu fistic, sparanghel și caise confiate • Ouă de prepeliță murate • Hummus cu sfeclă și alune • Trufe de brânză • Untură de rață cu leurdă, ceapă coaptă și murată), feluri principale tipice, banana bread ca desert și băuturi bine alese (vin roșu, lichior de ouă, sirop de sezon). Masa e gata cât ai zice #Paște.

❗ Comenzile se preiau până în 29 aprilie inclusiv.

🔸 Kombinat Gastro-Brewery

La Kombinat meniul pentru 2 sau 4 persoane abundă în bunătăți gătite cu drag din ingrediente locale. Telemeaua de la Sadu este vedeta mousse-ului cu pudră de sfeclă și ulei de verdețuri, pateul de casă vine tocmai de la Gura Râului, mielul pentru friptură este de la Baciu, iar legumele folosite sunt cultivate pe pământuri ardelenești. Ce festin!

❗ Comenzile se preiau până în 29 aprilie inclusiv.

🔸 Restaurant Pasaj

Cei de la Pasaj ne-au obișnuit de ani buni să ne ia un gând de sărbători - cel al mesei de Paște. Nu lipsesc friptura de miel, drobul, pasca și ouăle roșii, gătite ca și cum le-ați fi făcut voi acasă. Nici băuturile asociate perfect: berea artizanală sibiană Nembeer și vinul roșu Satyr de la Crama La Salina. Luați repede, să nu se termine!

❗ Comenzile se preiau până în 30 aprilie inclusiv.

Cadouri culinare pe repede-nainte

🔸 Petit Patis și Charlie’s Specialty Coffee

Petit Patis și Charlie’s Specialty Coffee și-au unit forțele în 2 box-uri tematice cu produse din ambele locații, care să ne bucure familia, prietenii și colegii de muncă. Conțin cafea de specialitate, ciocolată belgiană pe băț, ceai, cozonac, granola, biscuiți și vin. Cine nu s-ar bucura de așa cadou delicios? :)

🔸 NOD Pub

NOD Pub au făcut și ei o tradiție din cutiile de cadou salvatoare, iar anul acesta le-au umplut cu pungi de Cafea de specialitate, Fursecuri crăpate cu cocos sau ciocolată și Cană unicat de la Tonal Ceramică. Trebuie doar să alegeți combinația de produse potrivite și cadoul e ca rezolvat.

Evenimente pentru suflet

După răsfățul culinar, să nu uităm de suflet.

Astăzi și mâine puteți participa la un atelier de „încondeiat” ouă uriașe din carton, sub îndrumarea muzeografilor şi pedagogilor din Muzeul ASTRA. Tot aici puteți participa în noaptea de înviere la liturghiile pascale de la Biserica de lemn din Bezded, aflată în incinta Muzeului în Aer Liber.
Ateliere de pictură „OUL URIAȘ” la Muzeul Astra Liturghii Pascale la Biserica din Bezded la Muzeul Astra

Filarmonica Sibiu propune în Săptămâna Mare un concert simfonic pascal, ce ne prezintă una dintre cele mai emoționante lucrări tematice - „Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce”, ale celebrul compozitor austriac Joseph Haydn.
Concert simfonic Pascal la Filarmonica Sibiu

La finalul sărbătorilor de Paște vă puteți reîncărca de energie cu o ieșire la picnic, în aerul curat al Colinelor Transilvaniei, printre turme de oi și căprițe de fân. Aici ne delectăm cu bucate tradiționale din satul Florești, aflat la 20 de minute depărtare de Sighișoara.
Marele picnic din Colinele Transilvaniei

Similar Suggestions

Delicii răcoritoare pentru zile toride la Sibiu
La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024