Street Art Spot: Colegiul National Pedagogic Andrei Saguna

Street Art Spot: Colegiul National Pedagogic Andrei Saguna


About

Colegiul National Pedagogic Andrei Saguna cuprinde 3 lucrări realizate în cadrul Sibiu International Street ART Festival.

GESTALTISM
LOST.OPTICS / 2017
„Propunerea mea pentru muralul din acest an este o lucrare post graffiti. Procesul artistic porneste de la schita realizata pe hartie in stilul clasic ca in urmatoarea etapa sa intervin digital: literele sunt defragmentate, apar elemente de glitch si pixel art.Conceptual si decorativ, muralul propune publicului o interpretare a artei urbane in contextul noilor media.”

ANDROGINUL
KERO&OCU / 2017
„O imbinare de cald si rece, masculin si feminin ce arata pozitionarea noastra in acest univers. În esenţă, androginul este perceput ca simbol al întâlnirii contrariilor, ca atingere a perfecţiunii, ca o apropiere faţă de divin. Androginul ca uniune a principiilor masculin-feminin, este realizarea totalităţii, modelul unei fiinţe complete, perfecte.”

JOACA
KITRĂ / 2017
„Desi pare decorativa, lucrarea reprezinta trecerea prin mai multe stari inainte de-a lua deciziile corecte. Te poti juca dar si sterge ziduri, poti asculta dar si inchide ferestre. Este o lupta continua cu imaginile defragmentate prin care treci. Am vrut să dau privitorului, prin culorile și elementele folosite, starea de joacă, de bucurie spontană.”

LAIKA
THE ORION / 2017
„Muralul reprezintă tributul adus lui “Laika” cu ocazia aniversării a 60 de ani de când acesta a devenit primul animal ce a ajuns în spațiu și a orbitat Pământul. Acest tribut face parte din seria de murale “Social Space”, proiect ce conștientizează locul nostru în Univers și explorarea acestuia prin folosirea celor mai recognoscibile iconițe din rețelele de socializare, eliminând astfel orice barieră de limbaj”

HOPELESS
URKA / 2017
„The work is a kind of reflection about the relationship between man and technology and the risks connected with its abuse. Considering that it will be realised upon the facade of a school, it would be an invite to keep an eye the newest technologies as well as the oldest traditions.”

STREAM OF CONSCIOUSNESS
ROBERT ROCA / 2017
„Opera ilustreaza ce se intampla in interiorul nostru in timpul fluxului de constiinta. Mintea noastra zboara fluent de la o idee la alta, fara vreo regula aparenta sau un fir logic. El ne ofera mereu idei noi formand asocieri neasteptate, ca a,b,z. Dimensiunea si bogatia de elemente si culori va creea senzatia ca o descoperi de fiecare data cand o vei vedea, oferind mereu o perspectiva noua.”

JOY
ORTAKU / 2017
„Fiind vorba despre un Liceu Pedagogic, m-am simțit pus în contact cu emoțiile copilăriei și cu zâmbetul pe care doar libertatea la explorare și cunoașterea prin joc îl pot creiona. Culorile personajului amintesc de trăsăturile unice ale fiecărui copil, de faptul că fiecare vine pe lume cu un potențial ce nu poate fi cuprins în cuvinte, însă poate fi sugrumat de sistemele de învățământ care uită să își aplece atenția asupra acestei unicități, ajungându-se astfel la uniformizare, fiindu-le răpit dreptul de a-și construi personalitatea în mod autentic. Pasarea colorată este un simbol al libertății, dar și un țel înalt, acela de a putea să oferim prin educație un mediu care să susțină entuziasmul copiilor de a explora și experimenta prin joc, de a încuraja compasiunea și curiozitatea lor față de tot ceea ce ne înconjoară”.

Photo Gallery

Similar Suggestions

Street Art Spot: Bloc str. Prof. Ioan Moga, nr. 1A

Street art

Street Art Spot: Bloc Calea Cisnădiei, nr. 84

Street art

Street Art Spot: bloc Calea Cisnădiei, nr. 86, sc. A

Street art

Street Art Spot: Bloc Calea Cisnădiei, nr. 17

Street art

🆕 Street Art Spot: gard str. Partenie Cosma (cartier Kogălniceanu)

Street art