­čÄŞ Cu chitara ├«n aer, la Sibiu


Sibiu Guitar Meeting

Anual, la Sibiu, se ├«nt├ólnesc sute de chitari╚Öti din toat─â ╚Ťara, ├«n cadrul celui mai mare demers de acest gen. Festivalul "Sibiu Guitar Meeting" a devenit o experien╚Ť─â de bifat, nu doar pentru arti╚Ötii de toate v├órstele, care iubesc acest instrument muzical, c├ót ╚Öi pentru publicul larg. ├Än afara acestui eveniment unic, nu ai ╚Öansa s─â auzi prea des un cor de sute de chitare care c├ónt─â la unison cu arti╚Ötii de pe scen─â ╚Öi nici s─â vezi ├«n acela╚Öi loc at├ót de multe persoane unite de pasiunea lor de a c├ónta.

Anul acesta, Concertul Colectiv a num─ârat 300 de chitari╚Öti. De altfel, dac─â pandemia nu ar fi impus limitarea num─ârului de persoane prezente, cu siguran╚Ť─â recordurile de participan╚Ťi din ultimii ani ar fi fost dobor├óte.

Să intrăm în spiritul evenimentului...

VIDEO ­čÄą Concertul Manifest integral

Artiștii, în duet cu chitariștii

O serie de arti╚Öti mari, autori ai pieselor din playlist, au urcat pe scen─â de-a lungul serii ╚Öi au acompaniat sutele de chitari╚Öti cu vocea. Adrian Despot de la Vi╚Ťa de Vie, Mircea Vintil─â, Emeric Imre, fra╚Ťii Dinc─â de la forma╚Ťia Trooper, Paul Radu de la Antract, Florin Grigora╚Ö de la Riff. Al─âturi de ei, o serie de arti╚Öti cunoscu╚Ťi ╚Öi iubi╚Ťi pe plan local ╚Öi nu numai, au preluat microfonul ╚Öi instrumentele de-a lungul serii: Maria Cojocaru, Sofia Mur─âru╚Ö, Diana Toader, Moldovan Adrian, Marius Borcoman ╚Öi al╚Ťii.

Manole, chitaristul trupei Antract ╚Öi mentor al programului ÔÇťPune M├óna pe Chitar─âÔÇŁ, este artistul care a pus ├«n scen─â ├«ntregul show ╚Öi totodat─â profesorul care, prin intermediul tutorialelor video online, a ajutat chitari╚Ötii din toat─â ╚Ťara s─â ├«nve╚Ťe toate cele 20 de c├óntece folk ╚Öi rock incluse ├«n playlist.

Tema edi╚Ťiei 2020 a Sibiu Guitar Meeting a fost ÔÇťLegacyÔÇŁ, ce a invitat la o celebrare a mo╚Ötenirii l─âsat─â de mai marii arti╚Öti ai muzicii rock, rom├óni ╚Öi interna╚Ťionali; mo╚Ötenirea fiind un cadou al trecutului, care ajut─â la crearea unui viitor mai bun.
Detalii despre festival pe aplica╚Ťia Pune M├óna pe Chitar─â

Credit foto: Dragoș Dumitru, Grimm

Alte sugestii

C├óte fe╚Ťe are Turnul Sfatului?
18 mai, Ziua Interna╚Ťional─â a Muzeelor
Cu bicicleta prin Sibiu și împrejurimi
Tot ce trebuie să știi dacă plănuiești o vizită la Sibiu acum
Sibiu de Florii