Conferințele ASTRA: Zece evenimente cu invitați de excepție, specialiști în diferite domenii, în dialoguri de actualitate

Conferințele ASTRA: Zece evenimente cu invitați de excepție, specialiști în diferite domenii, în dialoguri de actualitate

Präsentation, Gespräch

Host:


Astra Park, Strada Mitropoliei, Sibiu, Romania

Daten und Stunden:

About

Arta, educația, istoria sau patrimoniul sunt doar câteva dintre subiectele care vor fi în atenția publicului sibian, până la finalul acestui an, în cadrul evenimentelor cuprinse sub denumirea de „Conferințele ASTRA”, un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, instituție susținută de Consiliul Județean Sibiu.

„Conferințele ASTRA” reprezintă o platformă de conectare a marilor actori culturali din România, dar mai ales din județul Sibiu. Evenimentele se vor desfășura sub forma unor discuții având ca temă centrală promovarea culturii scrise. Întâlnirile sunt moderate de personalități locale din sfera culturală sau civică, fiind gândite ca dezbateri înregistrate video, la care publicul interesat poate participa în auditoriu.

„O instituție activă și versatilă precum Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în baza tradiției pe care o poartă și a profilului, trebuie să fie liantul între administrațiile locale și operatorii culturali, alăturând mediul educațional și cel de cercetare. Ne propunem așadar să oferim un spațiu întocmai acestor actanți cu viziuni și interese comune, care cu siguranță vor contribui la îmbogățirea valorilor și cunoștințelor tuturor celor interesați de a participa la discuții, ca invitați ori în public”, spune Răzvan Pop, managerul Bibliotecii ASTRA.

Seria de întâlniri va debuta în data de 14 septembrie 2023, de la ora 18:00, cu evenimentul „De ce este fotografia o artă?”, moderat de Răzvan Pop și avându-i ca invitați pe Daria Bârsan, Mihaela Noroc, Daniel Bălțat, Ștefan Dragomir și Jeno Major.

Conferințele vor fi găzduite de American Corner Sibiu, spațiul situat la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, corp B și vor si transmise live pe pagina de Facebook și în mediul online.

Programul conferințelor:

  • De ce este fotografia o artă? – 14.09.2023
  • Locul artiștilor contemporani – 20.09.2023
  • Cercetarea ca educație – 29.09.2023
  • Ziua Educației – 5.10.2023
  • Cartea și limba română în 2023 – 1.11.2023
  • Enciclopedia Română la 100 de ani de la moartea lui Cornel Diaconovici – 29.11.2023
  • Ziua Sibiului: Există o identitate a Sibiului? – 20.12.2023
  • Ziua Sibiului: Sibiul în 1191 – 20.12.2023
  • JOS! Despre comunism după 30 de ani de la Revoluție – 21.12.2023
  • JOS! Cenzura – 21.12.2023
Proiectul „Conferințele ASTRA” este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.