Drumeție în Munții Cindrel: Păltiniș – Vârful Bătrâna

Drumeție în Munții Cindrel: Păltiniș – Vârful Bătrâna


Tickets:

50 lei/ Persoană

Host:

Vârful Bătrâna, Romania

Organizer:

Daten und Stunden:

About

Dragi drumeți,
Vom porni din Păltiniș către Șaua Bătrâna, prin Poiana Găujoara pe traseul marcat cu Cruce Roșie. Șaua Bătrâna devoalează în culmea principală, la 1863 m o priveliște superbă asupra Sibiului și a Munților Făgăraș, iar din Vârful Bătrâna sunt priveliști spectaculoase. Aici facem o pauză pentru gustare, iar dacă vremea ne permite, facem un atelier de conectare la natură cu toate simțurile. Ne continuăm drumeția spre Poiana Muncel prin Poiana Gaujoara, pe traseul marcat cu Bulină Allbastra și revenim în Păltiniș.
UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne întâlnim dimineață, la ora 9:00, în parcarea de lângă Cabana Valea Aurie. De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale, pe ruta: Sibiu – Păltiniş, unde vom parca mașinile în parcarea de după Cabana Nora.
ECHIPAMENT NECESAR
Ghete de drumeție înalte, cu talpă aderentă; ghetele trebuie să fie potrivite și pentru zăpadă;
Haine adaptate sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil; tricou sau bluză de corp de schimb;
Rucsac mic de tură;
Parazăpezi, căciulă și mănuși, ochelari de soare;
Sticlă cu ceai cald / apă, minim 1 l.;
Gustare pentru o pauză la jumătatea traseului;
Bețele de trekking pot fi de ajutor.
COSTURI
50 lei/adult sau copil peste 14 ani, gratuit pentru copii între 8 și 14 ani.
Tura se va ține cu minim 10 participanți adulți.
Copiii de la 5 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii.


Nota: Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Sursa text & foto