Drumeţie pe Via Transilvanica: de la Conacul Apafi la Castelul Bethlen

Drumeţie pe Via Transilvanica: de la Conacul Apafi la Castelul Bethlen


Host:

Strada Livezii, Mălâncrav 557117, Romania
Organizer:
Daten und Stunden:

About

Dragi iubitori de drumeţii,
Duminică, 13 iunie, vă invităm la o nouă ieşire pe Via Transilvanica, de data aceasta pe segmentul de traseu Mălâncrav – Criş (pe urmele nobililor maghiari, de la conac, până la castel).
Ne întâlnim cu toţii în Mălâncrav, la ora 10.00, parcăm maşinile şi de acolo pornim pe jos, pe traseul Via Transilvanica. La un moment dat, ne vom abate de la traseu şi vom urma poteca printr-o splendidă pădure de fagi şi stejari. Vom reveni, apoi, pe poteca Via Transilvanica care ne va conduce până deasupra satului Criş, cu o panorama minunată asupra împrejurimilor.
Coborâm în sat şi vizităm castelul Bethlen – construit în secolele XIV-XVIII, în stilul Renașterii transilvănene, ca reședință nobiliară fortificată. Revenit în proprietatea moştenitorilor, castelul se află în proces de restaurare, iar povestea sa este fascinantă.
După vizita castelului, vom face un popas la umbră pentru o mică gustare şi puţin răgaz pentru a ne relaxa. Noi aducem prăjitura şi vă delectăm cu o cafea proaspătă şi aromată. Pentru că ne place aventura şi vrem să explorăm cât mai mult natura, ne vom întoarce în Mălâncrav pe un alt traseu, la fel de frumos. Vom alterna zone de pădure cu zone de pajişti cu stejari seculari.
La intoarcere, vă invităm să facem o vizită şi la biserica evanghelică din Mălâncrav şi o plimbare scurtă pe la conacul Apafi şi în livada de meri.
Prin intermediul acestor drumeţii dorim să ne apropiem cât mai mult de natură, să explorăm şi să descoperim cât mai multe locuri fascinante, să promovăm activităţile în aer liber, să lăsăm copiii să alerge în voie, să scoatem în evidenţă patrimoniul şi comunităţile locale.

Detalii
Data: duminică, 13 iunie, ora 10.00
Punct de întâlnire: Mălâncrav, https://what3words.com/galleys.aspiration.superego
Detalii traseu: traseul este de dificultate uşoară, recomandat şi copiilor, diferenţă de altitudine, aprox. 300 m şi 9 km distanţă.
Echipament: vă recomandăm ghete de trekking, haine lejere, pălărie de soare/ ochelari de soare, cremă colară, pelerină.
Transportul: putem asigura, din Sibiu, 6 locuri în mini-vanul nostru
Durată ieşire: aprox. 7-8 ore
Tarif:
60 lei/ adult.
! Le mulţumim tuturor drumeţilor care au participat la două sau mai multe drumeţii de-ale noastre şi ne bucurăm să le oferim un mic discount de 25% .

Biletul de intrare la Castelul Bethlen este 10 lei iar la Mălâncrav este intrare pe bază de donaţie.
Copiii sub 14 ani, gratuit.
Pentru înscrieri şi detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi direct:
Adela Dadu, ghid de turism
0743 377969 (posibil şi Whatsapp)
Un eveniment organizat de Transylvania Guide Sibiu, Oak Tree Travel, Colinele Transilvaniei.

*sursa