Drumeție spre Vf. Frumoasa și apus sublim pe Platoul Diavolului

Drumeție spre Vf. Frumoasa și apus sublim pe Platoul Diavolului


Tickets:

140 lei/persoană

Host:

Vârful Cindrel, Munții Cindrel, Romania

Organizer:

Dates And Hours:

About

Dragă drumeț,
Călătorește cu noi într-o drumeție frumoasă pe potecile folosite din timpuri străvechi de păstorii locului spre cele mai înalte culmi ale Munților Cindrel și bucură-te de peisajele unice ale Rezervației Naturale a Parcului Cindrel, de unicitatea lacurilor glaciare ale acestuia și chiar de turbaria dezvoltată pe Platoul Diavolului prin flora și fauna acestui spațiu. Aici vom avea ocazia să admirăm apusul sublim în mijlocul sălbăticiei.
La sfârșitul zilei vom coborî la Refugiul Canaia pentru innoptare, urmând că a doua zi să explorăm mai mult din minunăția acestei zone. În funcție de nivelul și preferințele participanților vom alege un alt traseu. Propunerea mea ar fi spre Vârful Foltea.

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Data: 10.08.2024 la ora 08:00
Locul: din parcarea din fața Pensiunii “Dumbrava Sibiului” și a Hotelului Hilton.
Ne vom grupa pe mașinile personale și vom porni spre stațiunea Păltiniș.

INFORMAȚII TRASEU
Nivel : dificil / mediu *
Diferența de nivel: 800 m
Durata: 8-10 ore/zi
Distanță: 20-22 km/zi
Traseu zi 1 : Păltiniș – Șaua Bătrână – Vârful Rozdesti – Refugiul Canaia (cazare) – Vârful Cindrel –Vârful Frumoasă – Apus “Platoul Diavolului” – coborâre la Refugiul Canaia.
Traseu zi 2 : Ref Canaia – Iezerele Cindrelului- Șaua Serbanei – Vârful Rozdesti – Păltiniș
Opțional : Vârful Foltea

ECHIPAMENT NECESAR
Echipamentul montan este obligatoriu: sac de dormit, fata de perna, tricouri, șosete și pantaloni de schimb, bocanci de munte cu gleznă înalta, pelerină de ploaie, geacă și pantaloni impermeabili, bețe de hiking (recomandat), șapcă, crema de soare, lanterna, fluier, sticlă cu apă min 1 litru, mâncare pe parcursul traseului.

COSTURI
140 lei/persoană
Optional : in functie de conditiile din Refugiu, in cazul in care ni se va deschide camera pentru salvamont, putem lasa o mica donatie pentru folosirea acestui spatiu.
Limita de vârstă: 16 ani. Se pot face și excepții de la caz la caz.

GHID
Nicoleta Ocneriu - ghid montan
Contact: 0742 667 196
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Sursa text & foto