Expozitia: Transport fulgi neuronali-Alexandru Bunescu

Expozitia: Transport fulgi neuronali-Alexandru Bunescu


Host:


Piața Mare, Sibiu, Romania

Dates And Hours:

About

Expoziția Transport. Fulgi neuronali
Artist: Alexandru Bunescu
Mănăstirea Ursulinelor
Vernisaj: sâmbătă, 26 octombrie 2024, ora 14:00

Partener: Segani
Eveniment cuprins în cadrul proiectului After SCAF

Terminând studiile superioare ale Universităţii de Arte şi Design din Cluj Napoca, artistul  născut în 1988, în Sibiu a avut primul vernisaj în anul 2004, la Galeria Preludiu din Sibiu, iar ulterior activitatea sa expoziţională a fost în continuă creştere, numai în 2010 el vernisând două expoziţii personale. 
Aşadar, Alexandru Bunescu este recunoscut şi cunoscut și pentru lucrarea „My Princess” cel mai mare pastel realizat de un român vreodată (lucrarea măsoară 4.5 m înălţime, 20 de m lungime şi este compusă din 32 de panouri a câte 1.12m x 2.50m, realizate în pastel pe pânză) şi vândut în cadrul licitaţiei Artmark 2010 Bucureşti. Puternicul său simţ vizual, profunzimea şi realismul de care dă dovadă artistul nu poate fi comparat, reprodus sau copiat. El a continuat seria de lucrări 
supradimensionate reproducând un vagon (în mărime naturală), un tanc sovietic, o macara şi o maşinărie de dezlipit asfaltul. Alexandru Bunescu este un bun vizionar, un pictor extrem de atent şi izbitor de frapant; artistul a pregătit o serie de lucrări noi şi vă aşteaptă la expoziţie pentru a discuta despre aspecte diverse privind tehnicile mixte, riscuri şi detalii de care le lovim de fiecare dată când începem o lucrare nouă. „Arta pentru mine este o obsesie, un fenomen în continuă schimbare. O scânteie care izbucneşte în interior şi se observă la exterior [...] Arta este un scandal în societatea contemporană, arta a devenit un simbol al protestului, a devenit un mediu controversat,un mediu din care iasă cine poate”, afirmă Alexandru Bunescu.
Spirala hranei umane reprezintă ciclul (r)evoluționar al alimentației omului și naturalețea cu care acesta, practic, folosește aceleași resurse naturale (ca la începuturile apariției omului pe pământ, când nimic nu era ambalat, ci doar cules și consumat ); pornind de la premisa că hrana face parte din evoluția speciei umane, artistul ilustrează sau împărtășește prin această expunere anumite transformări sau peschimbări ale timpului illustrate pe suporturi diverse/ concepte sub forme de fructe: mere, pere, gutui, banană, rozinchine, nuci sau fructul dragonului, .
Sunt cicluri inevitabile prin care artistul-om trece, iar acestea definesc generatorul uman de creație, doar că se lucrează fără calapod, fără un model, o viziune în care lucrarea evoluează organic, cromatic - simptomatic, surprinzând procesul nefiltrat de interpretare al artistului plastic. Sunt îndepărtate necesitatea anumitor obiecte-cheie sau detalii necesare, în compozitii, acesta justificându-și starea prin interferențele culturale prezente și nevoia de a simți compoziția și a o interpreta gestual, într-un mod original și contemporan, lucrări cu mai multe stări în timp și spațiu.