Performative Sculpture

Performative Sculpture


Host:


Strada Tribunei 6, Sibiu, Romania

Daten und Stunden:

About

Performative Sculpture
Cătălin Bădărău | Solo Show
21 – 30 iunie | 2024
Locația: Muzeul de Artă Contemporană - Muzeul Național Brukenthal, strada Tribunei, nr. 6
Vernisaj: vineri, 21 iunie, ora 12:00
Perioada de desfășurare: 21 – 30 iunie 2024
Curatori: Ana Negoiță, Alexandra Runcan
Parteneri: Universitatea București - Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI), Asociația Imagora CESI
 
Muzeul Național Brukenthal vă invită vineri, 21 iunie 2024, de la ora 12:00, în sala de expoziții temporare de la parterul Muzeului de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal, la vernisajul expoziției Performative Sculpture a artistului Cătălin Bădărău.
Performative Sculpture reprezintă o instalație de mari dimensiuni care are ca element central mâna privită ca actor al gestului care poate genera narațiuni performative. Expoziția își propune să analizeze vizual relația dintre obiectul sculptural și extensiile acestuia în relație cu publicul și alte medii artistice dezvoltând structuri multimediale performative.
Performative Sculpture propune o abordare trans-disciplinară care implică prezentarea unei serii de sculpturi cu care publicul poate interacționa direct printr-un proces sinestezic: tactil, vizual, sonor. Mai mult, prin intervenția live a unor artiști invitați din zona de sound-design și muzică, dar și prin inserția unui moment de performance, realizat de Charlie Fălămaș, videograf: Răzvan Dima, traseul expozițional se extinde în zona performativă, integrând publicul într-un exercițiu artistic interactiv, completând astfel, prin intermediul unor elemente plurisenzoriale, specifice practicii artistului Cătălin Bădărău – mâinile din silicon, caracterul multi medial al expoziției.
Performative Sculpture face parte din evenimentele conexe ale ediției din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Pe parcursul expoziției, publicul este invitat să participe la un tur ghidat în prezența curatoarelor și a artistului, care va avea loc sâmbătă, 22 iunie 2024, de la ora 18:00, dar și la două intervenții performative: Rapsodia posibilă. Un spectacol liber compus și privit din trei unghiuri: Imaginea - Muzica – Cuvintele, în data de 27 iunie de la ora 23:00 și în 28 iunie de la ora 20:00.
Expoziția realizată de Muzeul Național Brukenthal în parteneriat cu Centrul De Excelență în Studiul Imaginii din cadrul Universității București poate fi vizitată în perioada 21 – 30 iunie 2024, în programul de vizitare al muzeului: miercuri – duminică, 10:00 – 18:00.
--------------------------------------------------------------------------
Cătălin Bădărău (n.1981) a absolvit Universitatea Națională de Arte, Facultatea de Arte Plastice, cu un masterat în sculptură și un doctorat în arte vizuale. Lucrările lui Bădărău evocă vulnerabilitatea ființei umane în diferite contexte sociale, prin obiecte și instalații realizate din materiale neconvenționale, precum silicon, burete, sticlă, metal.
Cătălin Bădărău trăiește și lucrează în București, lucrările sale fiind indexate în repertoriul englez „100 Sculptors of Tomorrow”/ Courtesy of Kurt Beers (Beers London Gallery 2019).