Out of our head

Out of our head


Host:


Strada Tribunei 6, Sibiu, Romania

Daten und Stunden:

About

Expoziția: Out of our head
Artiști: Elena Ilash, Caius Rotaru
Locul desfășurării: Muzeul de Artă Contemporană (strada Tribunei nr. 6)
Durata: 3.02 -26.03.2023
Vernisaj: Vineri, 3 februarie, ora 17:00
Curator: Ana Negoiță
Colaborator MNB: Bogdan Runcan 
Parteneri: CESI – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, Universitatea București

Muzeul Național Brukenthal Sibiu are onoarea de a vă invita vineri, 3 februarie 2023, ora 17:00 la vernisarea proiectului expozițional Out of our head realizat de artiștii Elena Ilash și Caius Rotaru. Expoziția va fi deschisă la sediul Muzeului de Artă Contemporană situat pe strada Tribunei, nr. 6 și va putea fi vizitată până în 26 martie, de miercuri până duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00.
Elena Ilash propune sibienilor o expoziție de sculptură, gândită și realizată împreună cu regretatul sculptor Caius Rotaru. Vorbind despre proiect Elena explică: „ Ne-a unit, pe lângă prietenie, nevoia experimentării figurativului, a imaginii artistice care își găsește ușor explicația și corespondentul în lumea înconjurătoare. Pentru asta am ales forța de expresie a portretului, mai precis, emoția pe care ne-o induce frumusețea idealizată sau devoalată a unei „galerii” de portrete exclusiv feminine”. 
Atât soluțiile plastice, materialele, tehnica: mixed media (sticlă, rășină, bronz pictat), cât și modul în care aceste portrete au fost gândite extrag lucrările din zona de confort a „portretului clasic”. Integrând în procesul plastic elemente baroce, uneori grotești, deformări, tehnici de deconstrucție vizuală contemporane, chipurile – personaj descriu o lume eclectică: tipologic, temporar și stilistic.
Așadar, sperăm că veți accepta invitația noastră de a păși împreună în afara gândurilor noastre – Out of our heads – spre emoții tangibile modelate, turnate și sculptate de Elena Ilash și Caius Rotaru!