Păltiniș Arena

Păltiniș Arena


Schedule

Open
See schedule

Address

zona Platos - Poiana Poplacii, DJ106, Păltiniș 550001, România

About

Statiunea Paltinis este cea mai veche statiune montana din tara, intemeiata in anul 1894 de catre Societatea Carpatina Ardeleana a Turistilor si este statiunea montana climaterica situata la cea mai mare altitudine, 1442 metri.

Complexul de schi si snowboard Păltiniș Arena si-a deschis pentru prima data portile in urma cu 10 ani de zile, in 2010. Resortul dispune de aproximativ 3.5 km de partii, impartite pe diferite categorii de dificultate si nivel.

Pârtiile sunt dotate cu peste 20 tunuri de zapada care garanteaza zapada. In acest moment partiile cu nocturna sunt deservite de 4 teleschi si 1 telescaun, destinat atat relaxarii fluxului de schiori si snowboarderi cat si celor care doresc sa foloseasca partia de sanii dotata cu nocturna sau sa faca o urcare si coboarare fara echipament.

Are si cel mai modern fun-park din Romania cu nocturna, unul construit pe patru platforme, fiecare numarand diferite elemente de dificultate mica, medie si avansata.

Paltiniș Arena a fost conceput de la bun inceput ca un complex de sport si sanatate destinat in primul rand familiilor. Scoala de schi este una dintre cele mai bune din tara, cu profesori bine pregatiti si care ofera clientilor rezultate foarte bune. Avem si Gradinita pe schi destinata celor mici sa primeasca prima simtire pe schi. In incinta Scolii, incepatorii beneficiaza si de doua benzi rulante, care le faciliteaza invatarea sporturilor albe.

Centrul de inchirieri
a fost, de asemenea, dotat cu echipamente de foarte buna calitate si cu o gama de marimi ce acopera de la cei mai mici schiori până la schiorii si snowboarderii avansați.

Cei mici au la dispozitie doua partii de incepatori unde pot descoperi tainele schiului si in urma cu un sezon, pentru ei a fost pregatita si Aleea cu Povești, o promenada pe care se pot intalni cu figurine din desene animate preferate.

Iar nu in ultimul rand, Păltiniș Arena este un loc de distractie garantata. In fiecare weekend, la Păltiniș Arena au loc concursuri sportive, unele destinate profesionistilor, altele destinate inclusiv familiilor sau concursuri ceva mai traznite, deja faimosul Miss Bikini sau Slide and Freeze, concursul în care concurenții trebuie sa traverseze pe schiuri sau pe placa un lac artificial construit la baza partiei. Party-urile si concertele ce au loc la Păltiniș Arena au devenit legendare, apreski-ul fiind plin pana la refuz de fiecare data când sus la partie au loc asemenea evenimente.

Similar Suggestions

Oncești Păltiniș

Skigebiet