Excursii In Marginimea Sibiului Viata La Tara In Satele Oierilor Instariti De La Munte

Excursii In Marginimea Sibiului Viata La Tara In Satele Oierilor Instariti De La Munte


Schedule

Closed
See schedule

Address

Strada Paltinului, Sibiu, Romania

About

Viața La Țară În Satele Oierilor Înstăriți De La Munte
Descoperă viața la tara din Mărginimea Sibiului!
Bucură-te de o frumoasă călătorie în timp, în viața autentică a satului românesc și a oierilor de la munte, într-un peisaj de poveste, ale cărei case se răspândesc pe culmile munților Cindrel în mijlocul livezilor de meri, acolo unde cel mai bogat muzeu din lume al icoanelor pe sticlă ne vă cuceri privirea clipa după clipă. Plimbarea cu trăsura și bucatele tradiționale alese din gospodăria țăranului ne vor face această vizită o amintire cu greu uitată.

Detalii:
Traseu : Sibiu – Orlat – Sibiel – Săliște – Tilișcă – Poiana Sibiului – Jina – Cristian – Sibiu    100 km +
Opțional : Excursie la stana lângă Jina    120 km +
Timp: 7- 9 hours

Orlat
Cunoscuta că și „comuna de sub cetate”, localitatea Orlat este una dintre cele mai vechi așezări din Mărginimea Sibiului găzduind în trecut sediul regimentului I grăniceresc care păzea granița Transilvaniei cu Țara Romanească.

Sibiel
Sibiel - este un sat turistic cu un farmec aparte. Aici vom vizita cea mai mare colecție din lume a icoanelor pictate pe sticla, la care au contribuit toți locuitorii satului. De asemenea, vom vizita una dintre gospodăriile autentice și vom afla de ce livezile din aceste locuri nu au avut niciodată parte de fertilizanți chimici.

Săliște
Orașul Săliște este considerat capitala culturală a Mărginimii Sibiului. Aici ne vom opri pentru câteva clipe în centrul localitătii spre a admira stilul ei aparte și a înțelege obiceiurile și tradițiile acelor locuri.

Tilișca
Satul Tilișca este un loc străvechi în care datina oieritului este incă la temelia acestei comunități liniștite. Totodată, aici se vor putea vizita și ruinele unei cetăti dacice, atestată din secolul al VII- lea, ÎH.

Poiana Sibiului
Poiana Sibiului este un sat cu case grandioase, mărturii ale vremurilor în care localitatea găzduia o comunitate românească foarte prosperă. Aici vom vizita Biserica de Lemn din deal, un lăcas de cult impresionant prin modestie. Peisajele pitorești din acest loc îl transformă într-un muzeu în aer liber.

Jina
Un sat ascuns pierdut în munți, Jina este renumita pentru produsele lactate specifice Mărginimii Sibiului, care au făcut faimoasa aceasta zona. Aici vom fi invitații unei gospodarii țărănești spre a ne potoli foamea cu o masa tradițională autentica servita în inima satului.

Cristian
Vizită la falnica biserică evanghelică fortificată pe malul râului Cibin înconjurată de sutele de berze care au revenit din lunga lor călătorie.

Înapoi În Sibiu

Opțional:
În funcție de disponibilitatea turiștilor, se pot organiza mese și plimbări la o stana autentica din împrejurimile satului Jina.

Similar Suggestions

Mountain Road Trip To Paltinis The Highest Ski Resort In Romania Paltinis

Tur ghidat

Mountain Road Trip To Transfagarasan Road And The Ice Castle

Tur ghidat

Trips To Transylvanian Fortified Churches

Tur ghidat

Countryside Life In Sibiu Surroundings Marginimea Sibiului Lower Side

Tur ghidat

Sibiu Walking City Tour

Tur ghidat