Fii turist în județul Sibiu!

Fii turist în județul Sibiu!


Vara asta cei mai mulți dintre noi am rămas captivi la noi acasă. Nu ne pare rău, deoarece am descoperit o sumedenie de locuri și activități de neratat în jurul Sibiului. Le împărtășim cu voi!

📸  FB.com/AsociatiaPrieteniiMocanitei

Pe traseul Mocăniței din Valea Hârtibaciului - Cornățel - Hosman

Cel mai interesant mod de a te bucura de peisajul Văii Hârtibaciului este printr-o plimbare cu ciclodrezina. Prietenii Mocăniței o vor pregăti pentru tine și maxim 7 alți prieteni cu programare în prealabil (+40740160049). Drezina este acționată de 2 biciclete ce pot fi pedalate pe rând de membri grupului pe cei 7 km între Cornățel și Hosman. În funcție de condiția fizică traseul se străbate în 1- 2 ore, sau mai mult dacă includeți un pit-stop la Hosman.

🚂  Între 5 și 6 respectiv 12 și 13 septembrie poți experimenta o călătorie în timp cu mocănița Văii Hârtibaciului. Trenul va pleca la orele 9, 11, 13, 15 și 17 din stația Cornățel, iar durata călătoriei dus-întors este de aproximativ o oră și 20 de minute. 

Pentru a evita aglomerarea trenului sau a stației de plecare, accesul se face pe bază de rezervare prealabilă: http://sibiuagnitarailway.com/rezervari/index.php

Rezervă-ți o plimbare cu mocănița! Ce faci la Moara Veche din Hosman? Vizitează biserica fortificată din Hosman

Pe urmele zânelor - Porumbacu de Sus

Se numără printre cele mai populare obiective turistice din România și sigur ești curios să vizitezi și să afli povestea Castelului de Lut din Valea Zânelor. Optează pentru o sesiune foto sau un picnic eco-comestibil în grădina castelului.

📸  FB.com/casteluldelut
Urmărește profilul Castelului de Lut din Valea Zânelor

Stâna de pe Colinele Transilvaniei - Laslea

Sibiu și împrejurimile lui sunt destinațiile experiențelor, activităților și gusturilor autentice. Le găsești pe toate la un loc la Stâna de pe Coline din apropierea localității Laslea. Poți participa la picnicuri și evenimente organizate periodic de gazde sau ai posibilitatea de a organiza propriul eveniment personalizat pentru grupul tău.

📸  FB.com/stanadepecoline
Vezi pagina Stâna de pe Coline

În căutarea focului viu - Bazna

Știai că gazul metan a fost descoperit în apropierea localității Bazna încă din secolul al XVII-lea, când localnicii au observat fenomenul ciudat al „focului viu” ce se aprindea la suprafața solului? 
Descoperă zona prin drumeții pe jos sau cu bicicleta, relaxează-te în apele terapeutice și degustă produsele locale! Cazare și consultanță pentru program personalizat vei primi de la cunoscătorii avizați ai teritoriului:
Contactează Pensiunea Bassen pentru detalii!

Livada de mere - Mălâncrav

În județul Sibiu mai există livezi cu soiuri de mere autentice locale. Descoperă povestea livezii de la Mălâncrav și bea „suc de mere de la Mălâncrav” marcă înregistrată. Vezi cum arată picturile de 6 secole din biserică și bucură-te de atmosfera boemă a conacului Apafi.

📸  credit foto:
* Conacul Apafi (c) Daniel Secărescu
* Livada de mere - Mălâncrav
*
Kirchenburg von Malmkrog
* Malancrav - Patrimoniu multietnic viu (c) Claudia Tataroiu 

Urmărește profilul Conacului Apafi Descoperă picturile murale de 6 secole! Bea ® Suc de mere Mălâncrav

Unde dormi și unde mănânci bine în jurul Sibiului?

Când ai poftă de călătorit dar nu vrei să pleci departe de casă ai putea să te relaxezi și să te odihnești în câteva locuri absolut fascinante din apropierea Sibiului. Vezi unde dormi și mănânci autentic în jurul Sibiului:

*dacă ai alte sugestii, nu ezita să ne scrii pe contact@sibiucityapp.ro 
Locuri de cazare speciale din jurul Sibiului Locuri speciale de servit masa în jurul Sibiului
Vezi ce se întâmplă în jurul Sibiului!

Similar Suggestions

Delicii răcoritoare pentru zile toride la Sibiu
La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024