Pietonalul din Piața Mică se mai extinde încă un pas


Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din această lună este inclus un proiect de hotărâre prin care primarul Astrid Fodor propune o nouă etapă de extindere a pietonalului din Piața Mică. 


“Facem încă un pas în eliberarea Pieței Mici de mașini, mai ales că, în scurt timp, va deveni operațională Linia Verde de transport public care va asigura accesul spre centrul istoric. Cinci locuri de parcare vor fi desființate pentru a face loc rastelelor pentru biciclete. Alte 10 locuri vor putea fi utilizate doar în situații speciale. În total, în Piața Mică vor rămâne doar 13 parcări, destinate locatarilor. Prin urmare, cozile de la bariera de sub Podul Minciunilor vor deveni istorie pentru că Piața Mică nu va mai fi permis accesul cu mașina pentru publicului larg.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu) 

Rastele pentru biciclete în loc de parcări. Cele 5 locuri de parcare din fața terasei de la lângă Turnul Sfatului vor fi desființate, în locul acestora urmând să de monteze rastele pentru parcarea a 10 biciclete. 

Cele 10 locuri de parcare situate în fața imobilului cu nr. 3 nu vor mai fi disponibile publicului larg, ci vor fi rezervate situațiilor speciale, cum ar fi pentru tinerii care se cunună civil la Casa Căsătoriilor, autovehiculelor de aprovizionare, organizatorilor de evenimente avizate să se desfășoare în această locație, mașinilor instituțiilor de urgență, cele ale firmelor de utilități și a altor instituții publice, în interes de serviciu.

Restul de 13 locuri de parcare vor avea folosință exclusivă pentru rezidenții din Piața Mică. Reamintim că locuitorii Pieței Mici pot obține abonament de parcare pentru riverani și pe străzile 9 Mai, Ocnei și Faurului. 

 Măsurile se vor pune în aplicare după aprobarea acestei propuneri de către Consiliul Local. Automatele de taxare vor fi scoase din funcțiune și ulterior desființate, rămânând bariera prin intermediul căreia se va reglementa accesul. 
Află mai multe despre Piața Mică!

Similar Suggestions

Programul de acces în Cimitirul Municipal s-a modificat
Reparații la podul peste Cibin de la ieșirea din Sibiu spre Agnita Restricții în trafic!
Din 18 octombrie se primesc cereri pentru acordarea suplimentului pentru energie și a ajutorului pentru încălzirea locuinței
Ce spun sibienii despre echipele de controlori Tursib
Poliția Locală desfășoară acțiuni pentru siguranța elevilor