Valentine's Day 2020

Valentine's Day 2020


Address

Sibiu, Romania

Valentine's Day ne împarte în două tabere, ambele inofensive una față de cealaltă. Pe de o parte avem romantici incurabili care se bucură de o nouă ocazie de a face declarații pompoase, cadouri generoase, sau gesturi inedite. De cealaltă parte, avem sceptici care declamă că pentru a-ți exprima dragostea nu ai nevoie de o zi aparte și că preluăm un obicei consumerist doar pentru că... așa fac alții.

De oricare parte te-ai afla, sau dacă (fericitule!) oricare dintre aceste abordări îți e indiferentă, ceea ce avem cu toții în comun e că ne place să ne petrecem timpul liber cu folos, alături de oameni de care ne e drag. Așa că noi nu putem rata această ocazie de a-ți da câteva sugestii de a petrece o seară romantică în doi în (încă) adormitul Sibiu, iar tu poți profita de această ocazie pentru a scoate pe cine îți e drag în oraș, fie că sărbătorești sau nu Valentine's Day.

Distracție plăcută!

1 - Mergi la concert simfonic sau de jazz la CARNAVALUL FILARMONICII

Pentru prima oară, în acest an, Filarmonica de Stat Sibiu ne invită la Carnaval! Deși acest eveniment este folosit încă din Antichitate pentru a marca venirea primăverii, poți face din el un pretext pentru o ieșire romantică. Joi și vineri poți merge la concert simfonic, iar dacă gusturile tale sunt mai puțin clasice, sâmbătă ai parte de concert de jazz, cu Luiza Zan și Jazzpar Trio, în Chimnița Filarmonicii. Masca este opțională, dar face lucrurile mult mai interesante! :)

Vezi detalii despre eveniment:

2 - Ia cina reeditând tradiția ÎNCHISORII MARITALE, la Local

Ai auzit de legenda Închisorii Marietale de la Biserica Fortificată din Biertan? Conform legendei, soţii care nu se mai înţelegeau erau aduşi aici, închişi până la şase săptămâni de către preotul local, în speranţa că îşi vor rezolva problemele şi vor evita, astfel, divorţul. Acestia aveau doar o farfurie cu mancare pentru amandoi, o cană din care sa bea apa și o încăpere mică unde nu se puteau evita.

Doi dintre cei mai cunoscuți chefi locali, Chef Aurelian Dragomir și Chef Daniel Joa ne propun o reinterpretare a acestei tradiții. Cina va fi formată din 3 feluri de mâncare și o surpriză, iar mancarea e servită dintr-o singură farfurie. Evenimentele de la Local sunt rare și căutate, așa că îți recomandăm să faci rezervare din timp!

Vezi detalii despre eveniment:

3 - Dansează pe muzica potrivită cu VINYL, RUM, TAPAS & WINE la Mango Bar

Dacă ieși în oraș în doi muzica potrivită e foarte importantă, Ce vorbim, muzica e mereu importantă! :) Așa că îți propunem să mergi la sigur și orice ai alege pentru prima parte a serii să te refugiezi la final la petrecerea de la Mango Bar, unde îi vei găsi pe celebrii Dj-i de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine. Residenții de vineri seara sunt Bully & Alt Om, iar mixurile lor de jazz/funk/soul/rock'n'roll vor fi exact ce trebuie pentru ca petrecerea să fie una reușită.

Vezi detalii despre eveniment:

4 - Mergi la teatru! La Teatrul Radu Stanca e ”STEAUA FĂRĂ NUME”, regia Florin Coșuleț

O poveste simplă, dar profund umană. După o scriere de Mihail Sebastian, piesa regizată de Florin Coșuleț spune povestea unei gări, loc romantic, al bagajelor multe și al privirilor lungi, al peroanelor udate cu lacrimi, al venirilor și al plecărilor, al așteptărilor, dar și al despărțirilor. Al respirațiilor scurte, al zumzetului uman în toată splendoarea lui. Un motiv să ne aducem aminte de sufletul nostru și de iubire, că tot e Valentine's Day!

Vezi detalii despre eveniment:

5 - Ia O STICLĂ DE VIN BUN și stai acasă!

Și dacă nici acum nu te tentează niciunul dintre evenimentele ce au loc în oraș, alege calea cea mai sigură: fă din această seară de vineri un eveniment și încearcă un vin bun, poate ceva ce nu ai mai testat până acum. La oricare dintre cele trei magazine pe care ți le propunem vei găsi oameni prietenoși, gata să te sfătuiască și să te ajute să alegi ceva pe gustul tău.

Îți urăm o seară de Valentine's Day perfectă, așa cum ți-o dorești!

Vezi pagina Wine Not?: Vezi pagina Mililitri: Vezi pagina Crama Noastră:

Similar Suggestions

La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi