Expoziția "Pe urmele minciunilor"

Expoziția "Pe urmele minciunilor"


Location:

nr. 1, Strada Emil Cioran 3, Sibiu 550025, România

Dates and Hours:

About

Ce este dezinformarea și cum se răspândește? Cum o putem identifica? Ce instrumente avem pentru a o combate? Dezinformarea a devenit o unealtă prin care opiniile și deciziile pot fi manipulate la scară globală.
„Pe urmele minciunilor” este o expoziție educativă și interactivă care își propune să exploreze complexitatea și evoluția dezinformării de-a lungul timpului. Vino să vezi impactul pe care acest fenomen îl are în zilele noastre și ce modalități de combatere și apărare există.

🗓️Program:
Miercuri, 29 mai, lansare la ora 16:00, deschis până la 22:00
30 și 31 mai, deschis 10:00 - 22:00, între 13 și 16 va exista un atelier cu tur ghidat pentru liceeni
🖌️Grafică și Ilustrații: Emilian Mocanu
✍🏻Copywriter: Lorena Morea
🎨Curatoare: Iris Ordean

De ce acum?
În 2024, România traversează cinci runde de alegeri, și suntem din ce în ce mai des expuși la manipulare. Expozția „Pe urmele minciunilor” face parte dintr-un efort mai larg al Funky Citizens. Urmărim consolidarea democrației în fața valului de iliberalism prin încurajarea implicării civice și a votului informat. Credem că, dacă înțelegi pericolele dezinformării și uneltele s-o contracarezi, poți contribui la o societate mai rezilientă și mai bine pregătită pentru provocările erei digitale.

Organizarea expoziției nu ar fi fost posibilă fără sprijinul prietenilor de la ESTE FILM Festival, care ne găzduiesc pe durata festivalului.
ESTE FILM Festival este un eveniment organizat de Asociația ESTE FILM sub forma unui festival de cinci zile, care aduce cinfili de toate vârstele mai aproape de cinematografia europeană. Festivalul constă în proiecții de film, sesiuni de Q&A, evenimente speciale, invitați, interviuri, masterclassuri.

sursa