Museum of Contemporary Art Sibiu

Art Gallery / Museum


Schedule

Open
See schedule

Address

Strada Tribunei 6, Sibiu, Romania

About

 Muzeul de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal este adăpostită de o clădire cu valoare arhitectonică şi istorică, datată 1901, care de-a lungul timpului a adăpostit diverse instituţii de cultură, astăzi redefinindu-se treptat ca o secţiune exclusiv destinată artei contemporane.
 Muzeul de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal menţine o poziţie importantă în zona spaţiilor de promovare a artei contemporane româneşti, reprezentând o puternică alternativă la tendinţa unică susţinută de Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, având un caracter orientat spre public, spre o selecţie şi o prezentare cât mai liberă şi mai inovatoare a expoziţiilor.
 Începând din anul 2014, spațiului destinat expozițiilor temporare aflat la parterul clădirii, i s-a adăugat depozitul vizitabil de artă contemporană, amenajat la etajul I și etajul al doilea al clădirii iar în anul 2019 a fost deschisă o nouă sală de expoziții temporare..
 
 Depozitul vizitabil
promovează un concept mai puțin cunoscut în România. Piesele sunt prezentate deopotrivă în manieră specifică depozitării (în special lucrările de pictură) cât și liber. 
La momentul definitivării procesului de amenajare, pe coridoarele clădirii puteau fi admirate 34 de piese de mari dimensiuni – sculpturi în bronz, lemn și piatră, iar în sala situată la etajul I erau expuse 205 de picturi, 15 tapiserii și 95 de piese tridimensionale.
La etajul al II-lea se află o sală cu perete de sticlă, ce oferă vizitatorului posibilitatea unei perspective de ansamblu asupra depozitului situat la etajul I. 

Upcomming events

Photo Gallery

Similar Suggestions

LA PĂTRAT (Atelierul de rame)

Art Gallery

UAPR Filiala Sibiu

Art Gallery

Muzeul Etnografic „Casa cu Păpuși”

Museum

Brukenthal 300, un om, un muzeu, o istorie

Museum

MATS - Muzeu Atelier Tipografie Sibiu

Museum