SYMPHRESS - Lansare album PSEUDO @ Rock N'Bike Club // Invitați: Maesün

SYMPHRESS - Lansare album PSEUDO @ Rock N'Bike Club // Invitați: Maesün


Tickets:

25 lei

Location:


Strada Ștefan cel Mare 120, Sibiu 550316, România

Organizer:

Dates and Hours:

About

SYMPHRESS - Lansare album PSEUDO @ Rock N'Bike Club // Invitați: Maesün

Symphress vă invită în data de 31 martie la un concert de lansare al albumului Pseudo. Al doilea material discografic al formației conține 5 piese, fiecare propunând un alt gen muzical, complet diferit de celelalte. Temele abordate în album sunt diferite - de la pericolele tehnologiei, la Apologia lui Socrate, precum și iluzia bogăției.
Vă invităm să luați parte la o seară în care metalul simfonic se îmbină cu sonoritățile de prog rock, blues și jazz pentru a crea o atmosferă captivantă ce vă va purta prin diferite ere și meleaguri ale muzicii.
--
Locație: Rock N'Bike Club, Sibiu
Suport artist: 25 RON

---

Trupa Symphress a luat naștere în anul 2015 la Cluj-Napoca, inițial ca proiect de muzică acustică-ambientală. Mai târziu, în primăvara aceluiași an, s-au pus bazele dezvoltării proiectului înspre muzica progresiv-simfonică, rock și metal. Prima piesă lansată pe YouTube de către trupă, demo-ul Mortua Est, vine în anul 2017 și reprezintă doar o mică parte din sonoritățile trupei Symphress, dar se dovedește a fi o alegere inspirată drept primă compoziție proprie ce vede lumina zilei.
Primul material discografic – un album conceptual de progressive metal intitulat Father Time – Part I, a fost lansat în 23 martie 2023, urmat fiind de două concerte de promovare. Albumul conține piese atât vechi cât și noi din repertoriul obișnuit trupei, în total 14 la număr. În același an formația a ajuns în finala concursului Battle of the Bands by Rock the Camp cu o componență atipică la momentul respectiv, unde s-a clasat pe locul 4. În octombrie 2023, Dewsong, un nou single, vede lumina zilei, piesa abordând o stilistică provenită din sfera rock-ului alternativ britanic al anilor '90. Un Cântec Simplu este lansată în data de 14 decembrie 2023 și reprezintă un cover al baladei cu același nume din anul 2003, o compoziție semnată Nordica. Totodată, Un Cântec Simplu vine și ca un omagiu adus celui care a fost Viorel Simionca, muzician din Bistrița, vocalistul și pianistul aceleiași trupe.
Symphress înseamnă:
Andrada Hofmeister - voce
Sergiu Botezatu - voce
Mihai Brici - voce, chitară
Alina Rus - clape
Paul Trif - chitară
Alex 'AC' Cosma - bass
Alex Titieni - tobe, percuție
--

----

Maesün se lansează pe scena metalului ca o forță proaspătă a genului power metal simfonic, dar cu un twist. Deși rădăcinile sunt în power metalul simfonic, stilul unic al trupei iese în evidență
printr-o fuziune de riff-uri puternice și aranjamente orchestrale de amploare, toate acestea fiind susținute de vocea impresionantă și plină de forță a Andradei Hofmeister.
Maesün este o formație care adună talente notabile din trupe din Germania, România și Marea Britanie, precum Syn Ze Sase Tri, Ruadh, Badge, Ancst sau Symphress.
Maesün își împletește muzica cu teme profunde despre viață și moarte, sărbătorind intensitatea și frumusețea existenței umane prin sunete puternice și unice. Trupa dă viață unei simfonii a perseverenței, urmărind perfecțiunea în fiecare acord și creând o experiență auditivă unică.
Acest lucru îi face să fie potriviți perfect pentru fanii Powerwolf, Battle Beast, Vision of Atlantis sau Beyond the Black.
--