Lacul lui Binder

Lacul lui Binder

Swimming / Sports and Adventure


Schedule

Closed
See schedule

Address

Strada Lacul lui Binder, Sibiu, România

About

Lacul lui Binder s-a format artificial în urma exploatărilor materialelor argiloase-nisipoase, pentru fabricarea cărămizilor. Lucrările de exploatare au început aproximativ după anii 1920 și au continuat până în 1958-1959 când Fabrica de Cărămidă Binder s-a închis.

Groapa rezultată în urma exploatărilor s-a umplut cu apă, atât din pânza freatică cât și din precipitații, rezultând în timp lacul lui Binder, denumit astfel după proprietarul fabricii de cărămidă Gustav Binder.

Lucrările de amenajare a lacului lui Binder și a zonei din jurul lacului au început în anul 2017 când a fost întocmit studiul de fezabilitate pentru acest proiect. Primele lucrări au fost de igienizare a malurilor și lacului prin excavări, de curățare și evacuare a deșeurilor strânse de-a lungul timpului. S-au efectuat și acțiuni de dragare a depunerilor de mâl, precum și amenajări necesare asigurării unor adâncimi suficiente pentru desfășurarea sporturilor acvatice și amenajarea unei zone de plajă cu nisip și îmbăiere.

Lucrările de amenajare au fost finalizate în toamna anului 2021, aici creându-se o nouă bază sportivă pentru practicarea sporturilor nautice, precum și o zonă de relaxare și petrecere a timpului liber. Lacul lui Binder are astăzi o suprafață de peste 37.000 de mp, un perimetru de mai bine de 800 de metri și o adâncime maximă de puțin peste 12 metri.

Swimming features

  • Lake
  • Playground
  • Gym / Sport

Similar Suggestions

Eco Sports Dome

Gym / Sports and Adventure

Venom Karting

Sports and Adventure

Terrasportika

Education center / Sports and Adventure

Asociatia Clubul Sportiv Young Till Death

Sports and Adventure

BASCHET - ALPHA SPORT TEAM SIBIU

Sports and Adventure