Lacul lui Binder

Lacul lui Binder

Înot / Sport și Aventura


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Lacul lui Binder, Sibiu, România

Telefon

Despre

Lacul lui Binder s-a format artificial în urma exploatărilor materialelor argiloase-nisipoase, pentru fabricarea cărămizilor. Lucrările de exploatare au început aproximativ după anii 1920 și au continuat până în 1958-1959 când Fabrica de Cărămidă Binder s-a închis.

Groapa rezultată în urma exploatărilor s-a umplut cu apă, atât din pânza freatică cât și din precipitații, rezultând în timp lacul lui Binder, denumit astfel după proprietarul fabricii de cărămidă Gustav Binder.

Lucrările de amenajare a lacului lui Binder și a zonei din jurul lacului au început în anul 2017 când a fost întocmit studiul de fezabilitate pentru acest proiect. Primele lucrări au fost de igienizare a malurilor și lacului prin excavări, de curățare și evacuare a deșeurilor strânse de-a lungul timpului. S-au efectuat și acțiuni de dragare a depunerilor de mâl, precum și amenajări necesare asigurării unor adâncimi suficiente pentru desfășurarea sporturilor acvatice și amenajarea unei zone de plajă cu nisip și îmbăiere.

Lucrările de amenajare au fost finalizate în toamna anului 2021, aici creându-se o nouă bază sportivă pentru practicarea sporturilor nautice, precum și o zonă de relaxare și petrecere a timpului liber. Lacul lui Binder are astăzi o suprafață de peste 37.000 de mp, un perimetru de mai bine de 800 de metri și o adâncime maximă de puțin peste 12 metri.

Caracteristici înot

  • Lac
  • Loc de joacă
  • Sală / Teren de sport

Alte sugestii

Terrasportika

Centru de educație / Sport și Aventura

Asociatia Clubul Sportiv Young Till Death

Sport și Aventura

BASCHET - ALPHA SPORT TEAM SIBIU

Sport și Aventura

ACS Champions 2016 Sibiu

Sport și Aventura

CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL SIBIU

Sport și Aventura