Se primesc cereri pentru acordarea tichetelor de grădiniță


Primăria Sibiu reamintește persoanelor cu venituri reduse care au copii ce frecventează grădinița că au posibilitatea să solicite stimulentul educațional în valoare de 100 de lei lunar.   

Tichete sociale pentru grădiniță se acordă tuturor copiilor din familiile defavorizate care locuiesc în municipiul Sibiu. Acest sprijin se acordă din oficiu pentru copiii din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei. De asemenea, pot primi acest ajutor financiar și copiii cu părinți plecați în străinătate.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele criterii legale pentru a putea beneficia de tichete de grădiniță:

  • copilul trebuie să fie înscris într-o unitate de învățământ preșcolar din municipiul Sibiu și să frecventeze regulat grădinița
  • venitul net lunar pe membru de familie să nu depășească 530 lei 
Persoanele interesate vor depune documentele de mai jos, oricând pe parcursul anului școlar, fie la sediul Direcției de Asistență Socială de pe bulevardul Victoriei nr.1-3, cam. S.2 (de luni până joi în intervalul orar 8-15, iar vineri între orele 8-12), fie electronic, pe adresa de e-mail alocatii.familiale@sibiu.ro :

  • cerere tip – declarație de pe propria răspundere (documentul poate fi procurat de la sediul DAS de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3 sau poate fi descărcat de pe următorul link: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/CERERE_TICHET_GRADINITA.pdf
  • acte doveditoare privind componența familiei (carte de identitate, certificat de naștere, certificat de căsătorie), veniturile lunare și frecventarea grădiniței. 
Tichetele pentru grădiniță se acordă din prima lună în care copilul a îndeplinit criteriile de eligibilitate, dar nu înainte ca DAS să facă verificările necesare și să prelucreze datele înscrise în cerere, în termen de 15 zile de la înregistrarea documentelor.  

Similar Suggestions

700 de laptopuri și alte 700 de web cam-uri achiziționate de Primăria Sibiu pentru școlile sibiene
A început depunerea cererilor pentru ajutorul pentru încălzirea locuinței și pentru suplimentul de energie.
Campanii de dezinsecție împotriva căpușelor și de deratizare
Firmele care închiriază trotinete electrice în sistem self-service, invitate să depună cereri pentru aprobarea operării pe domeniului public în 2022
Programul de acces în Cimitirul Municipal s-a modificat