Sibiul revine la viață

Sibiul revine la viață


Adunăm aici veștile bune cu privire la redeschiderea unora dintre locurile închise în perioada stării de urgență.

Recomandăm în continuare maximă atenție și respectare a normelor de distanțare socială, precum și utilizarea echipamentelor de protecție personală.

Foto: Focus Photos Agency

Piața volantă Transilvania

Sâmbătă, 16 mai, se redeschide piața volantă Transilvania, din parcarea Sălii Transilvania, după ce activitatea a fost suspendată, în perioada stării de urgență.

Consiliul Județean Sibiu a anunțat redeschiderea Pieței Volante Transilvania, din weekendul viitor. Va fi un program restrâns de activitate, de la 8.00 la 14.00 iar comercianții vor fi obligați să respecte mai multe măsuri. De asemenea, suprafața aflată la dispoziția producătorilor locali va avea un perimetru limitat.

Sursa text & foto: Sibiu100%

Urmărește profilul Pieței volante Transilvania

Muzeul ASTRA

Muzeul în aer liber ASTRA se redeschide vineri. „Am putea primi în jur de 2.500 vizitatori pe zi”.

Conducerea Complexului Național Muzeal ASTRA a luat o serie de măsuri menite să protejeze angajații și vizitatorii, în următoarea perioadă, odată cu ridicarea anumitor restricții și deschiderea muzeelor din țară. Printre primele instituții de cultură care vor permite accesul publicului se numără muzeele în aer liber, astfel că și Muzeul ASTRA se va deschide din 15 mai.

Muzeul ASTRA este pregătit să primească în jur de 2.500 de vizitatori pe zi, odată ce se va redeschide, anunță directorul Ciprian Ștefan. Potrivit acestuia, în muzeu au fost implementate mai multe măsuri de protecție. „Ținând cont că avem monumente expuse pe o suprafață de 50ha, poate primi până la 2500 de vizitatori/zi. Au fost montate panouri din plexiglas în zonele de casierii, la cele 3 intrări în Muzeul ASTRA, au fost montate distanțiere autocolante ( 2 metri) în zona de casierii și intrările în Muzeu și au fost amenajate 6 puncte cu dezinfectant în zone distincte din Muzeul în aer liber (casierii + toalete)”, transmite conducerea instituției de cultură.

Sursa text & foto: Turnul Sfatului/pagina de facebook Muzeul ASTRA

Urmărește profilul Muzeului ASTRA

Librăria Humanitas de pe Bălcescu

Librăria Humanitas Constantin Noica Sibiu se redeschide începând de vineri, 15 mai.

„Cărțile aliniate, așteptând, de-a lungul peretelui și pe mese. Privirea distrată care trece peste ele, fără să se hotărască asupra uneia anume. Apoi mâna care se întinde. Dansul poate (re)începe. Dans cu o carte” este mesajul transmis de Gabriel Liiceanu, pe pagina de facebook a librăriei.

”Dansul poate (re)începe. Dans cu o carte. Din 15 mai ne întâlnim din nou în librărie.”

Sursă text&foto: Zile și nopți Sibiu

Urmărește profilul Librăriei Humanitas

Muzeul Brukenthal

Palatul Brukenthal din Piață Mare, Muzeul de Istorie - Casa Altemberger, Muzeul de Istorie Naturala se vor REDESCHIDE!

Vineri, 15 mai, Muzeul Național Brukenthal reia programul de vizitare în Palatul Brukenthal – Galeria de Artă Europeană, Muzeul de Istorie Casa Altemberger și Muzeul de IstorieNaturală.Programul de vizitare este de Miercuri până Duminică, de la 9:00 la 13:30 și de la 14:30 la 17:00. În intervalul orar 13:30 – 14:30 muzeul se va închide pentru dezinfecție.

Accesul vizitatorilor se va face după verificarea temperaturii umane prin termo-scanare; purtarea reglementară a măștii (acoperirea gurii și nasului) este obligatorie pe toată durata timpului petrecut de vizitator în muzeu. În acord cu recomandările pentru deschiderea graduală, în această etapă sunt deschise doarcircuitele de vizitare care permit fluxul unidirecțional. Personalul muzeului are dreptul și obligația de a eșalona accesul publicului și distribuirea vizitatorilor astfel încât să fie posibilă vizionarea expoziției în condiții de siguranță și cu menținerea distanței recomandate de 2m.

Sursă text & foto: pagina de facebook a Muzeului Brukenthal

Urmărește Muzeul Brukenthal:

AM PM

Dragii noștri, începând cu 16 Mai, ne reluăm activitatea! Vom funcționa așa cum ne este permis momentan, vom servi doar la ușă, #togo și bineînțeles cu toate măsurile de siguranță💚

📍Programul va fi redus, astfel
Luni-Vineri: 9-16
Sâmbătă-Duminică: 10-17

De asemenea vom relua livrările acasă dar și prin aplicațiile de food delivery. Și nu uitați că puteți în continuare comanda cafea măcinată pentru acasă!

Sursa text & foto: pagina de facebook AM PM Sibiu

Urmărește AM PM:

NOD

📍Miercuri, 13 mai, ora 9:00, dăm drumul la espressor!

Vom funcționa doar în varianta 2GO, cu un meniu restrâns, care va include cafea preparată și pentru acasă, limonade, deserturi.🖤☕

Terasa în această fază nu va fi funcțională, dar vă recomandăm să vă bucurați de 🌞 în Piața Mică.

☎️ Puteți suna să vă pregătim comanda, dacă sunteți pe grabă.

Suntem responsabili, păstrăm distanța recomandată și cu siguranță și răbdare #totulvafibine! 🤞

Sursa text & foto: pagina de facebook NOD

Urmărește NOD:

Similar Suggestions

Delicii răcoritoare pentru zile toride la Sibiu
La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024