Spitalul de Pediatrie începe testarea COVID din 3 aprilie


În urma eforturilor susținute ale Spitalului de Pediatrie Sibiu și ale Primăriei Municipiului Sibiu, laboratorul de biologie moleculară pentru testarea infecției cu COVID 19 din Spitalul de Pediatrie va fi funcțional începând cu data de 3 aprilie. Zilnic vor putea fi realizate maxim 40 de teste, în funcție de aprovizionarea cu truse de testare. Spitalul a comandat până în prezent 500 de astfel de truse dar, din cauza cererii mari, acestea vor fi livrate eșalonat în funcție de stocurile furnizorilor.

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a fost desemnat ca spital care va trata COVID 19 la pacienții pediatrici și, în acest context, managementul Spitalului va face demersuri pentru a primi și de la Ministerul Sănătății astfel de truse de testare.

Până la această dată Spitalul nu are confirmat niciun pacient infectat cu coronavirus. Au fost internați 13 copii suspecți, la 7 dintre aceștia testele moleculare fiind negative, la ceilalți așteptându-se rezultatele.

Medicii Spitalului de Pediatrie consultă și prin telefon

În contextul actual al epidemiei de coronavirus, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a luat decizia ca medicii să acorde asistență medicală și prin telefon la următoarele numere puse la dispoziția Spitalului de către Asociația „Mâini Unite”:
- Triaj Pediatrie: 0765.533.253 / 0765.467.428
- Chirurgie: 0765.467.497
- Ortopedie: 0765.467.429
- ORL: 0765.467.431
- Oftalmologie: 0765.467.450
- Cardiologie pediatrică (Dr. Cotârlă Viorela): 0765467.434
- Boli Infecțioase: 0765.467.434
- Diabet, Nutriție, Boli Metabolice (Dr. Gălățan Simona): 0765467.466.

Atenție! Secțiile Spitalului de Pediatrie și-au schimbat locația

Activitatea Spitalului a fost reorganizată, prin relocarea secțiilor cu paturi și se desfășoară în cele trei clădiri, după cum urmează:
În locația din str. Ghe. Barițiu (Luther) își desfășoară activitatea:
- Compartimentului de primire urgențe (CPU)
- Secția Clinică de Chirurgie Pediatrică
- Secția de Ortopedie Pediatrică
- Laboratorul de radiologie și imagistică medicală
- Ambulatoriu de specialitate chirurgie, ortopedie și neurologie.

În prezent, activitatea acestor cabinete de specialitate este restrânsă la urgențe medicale și chirurgicale.

Compartimentul de primire urgențe (CPU) își desfășoară activitatea normal, triajul pacienților urmând a se efectua începând de astăzi, 1 aprilie, într-un container special amenajat la intrarea în spital.

- În locația din str. Transilvaniei nr.2-4 își desfășoară activitatea secțiile clinice de pediatrie și ambulatoriul de specialitate, triajul pacienților fiind efectuat într-un container special amenajat în curte
- În locația de pe str. Pompeiu Onofreiu nr.2-4 a fost relocată secția de boli infecțioase împreună cu Ambulatoriul de specialitate de boli infecțioase, ORL și oftalmologie. Și în acest caz triajul se face într-un spațiu din curtea Spitalului.

Recoltarea analizelor medicale de laborator în regim ambulatoriu se va face în continuare în cabinetul de pe str. Pompeiu Onofreiu, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 7.00-9.00.

Similar Suggestions

Bani din bugetul local pentru bone, în cazul în care nu găsiți loc în creșă sau grădiniță
Primăria Sibiu menține gratuitatea la parcare pentru personalul medico-sanitar din Sibiu
Măsuri speciale și la Serviciul Public de Evidență a Persoanelor
LOCURILE DE JOACĂ RĂMÂN ÎNCHISE PENTRU PROTECȚIA COPIILOR!
Din 18 mai, direcțiile și serviciile Primăriei Sibiu reiau audiențele cu cetățenii