„8 tați” de Tina Muller, regia Radu Apostol

Eveniment online  |  Teatru

Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

„8 tați“ de Tina Müller
Pentru adolescenți peste 14 ani
Un tată vitreg încetează să mai fie tată atunci când mama se desparte de el? Este un tată biologic un tată chiar dacă nu știe nimic despre tine? Îți poți alege singur tatăl? Și câți tați poți avea de fapt? La vârsta de 19 ani, Nico stă în fața unui rând ciudat de case cu o bucată de hârtie cu un nume în mână, nehotărâtă dacă să sune la sonerie sau nu. Drumul până acolo: o călătorie prin lumea uneori amuzantă și plină de culoare a familiilor și vieților cu tați și fără tați, prezentată de trei naratori în roluri schimbătoare, care nu sunt întotdeauna de acord cu cursul exact al evenimentelor.
„8 tați” a primit Premiul „Kaas & Kappes” în cadrul ediției 2010 a Festivalului Germano-Olandez de Teatru pentru Copii și Tineret.
Seria de traduceri de noi piese pentru copii și adolescenți realizate de Ciprian Marinescu începe în acest an cu textele „De parcă aș fi hârtie“ de Daniela Dröscher, „4YourEyesOnly” de Esther Rölz și „8 tați“ de Tina Müller. Acestea vor fi prezentate prin rețelele sociale ale Centrului de teatru educațional Replika din București și Teatrul pentru Copii și Tineret GONG din Sibiu sub formă de spectacole lectură online.

Sursa text & foto