Mic dejun sibian

Programul „Mic dejun sibian” este creat din dorința de a promova gastronomia regiunii prin produse și rețete locale, preparate artizanale, produse proaspete de sezon și cultura locală în rândul vizitatorilor în regiunea Sibiu. Acest program este construit pe principiul Slow food, conform căruia un produs alimentar nu trebuie să călătorească la distanțe mari de la locul unde a fost produs până la locul consumului, păstrându-și astfel mai bine proprietățile și calitățile.

Atunci când călătorești, una din cele mai mari bucurii este posibilitatea de a gusta din bucătăria locală. ☺️

Te invităm să descoperi locurile unde poți gusta din delicioasele noastre preparate, unde vei cunoaște localnici și povestea locurilor:

de la fermă la farfurie - Păstrăvăria Albota

Albota este ferma de păstrăvi de la poalele Munților Carpați, în Valea Arpășelului înconjurată de Rezervația Naturală Arpășel, muchia Albota și de vârful muntos „Vânătoarea lui Buteanu” (2507 m).

La Albota este îndeplinit visul alimentației sănătoase, deoarece noi producem peste 80% din alimentele și băuturile pe care le oferim clienților noștri.

Vizitați Albota și descoperiți unicitatea și gusturile acestui loc.

Păstrăvăria Albota

un colț de natură și verdeață - Bassen Pension

Bassen Pension este situat în vechiul sat săsesc Bazna, cunoscut ca o renumită stațiune balneară. Pensiunea caracterizată prin apelativul “mic, dar chic” este un colț de natură și verdeață unde veți regăsi viața tradițională a satului ardelenesc.
Mâncarea gătită în casă după gustul bunicii este tradițională și realizată din produse naturale. O mare parte dintre bunătățile pensiunii se realizează chiar în casă. Zacusca, cârnațul, dulcețurile și multe altele pot satisface cele mai alese gusturi. Brânzeturile vin de la vecinii noștri, oieri, direct de la stână, proaspete.
Secretul tuturor acestor bunătăți este sufletul și dragostea cu care le preparăm pentru dumneavoastră.

Bassen Pension - Bazna

o casă ca acasă - Casa Moșului

Suntem o casă ca acasă, așa că oaspeții nu citesc un meniu și nu comandă ca la un restaurant. Tanti Mariana, bucătăreasa noastră minune își face meniul zilnic în funcție de ingredientele cele mai proaspete și mai bune pe care le găsește în Cârțișoara sau în satele vecine. Unii ar spune că asta seamănă cu ce fac restaurantele sofisticate ale lumii. Noi spunem că așa, cei care ajung la noi învață bogăția culinară a zonei Făgărașului. O întreagă comunitate contribuie la masa din Casa Moșului. Ghiță ne aduce dimineața lapte de bivoliță. Baciul Rică ne trimite brânză de burduf, proaspătă sau maturată, ori telemea de la stâna lui de munte de pe Valea Bâlii unde oile pasc printre bujori de munte și romanițe. Păstrăvul e proaspăt pescuit din păstrăvăria din sat. Ierburile vin din grădini de țară. Carnea, fie ea de pui, vițel, porc sau oaie nu seamănă deloc cu cea de la supermarket. Fructele din livezile noastre ajung gem pentru micul dejun, iar albinele din stupii noștri fac cea mai dulce miere din lume. Pe încercate!

Casa Moșului - Cârțișoara

casa ta de la munte - Villa Forest

Iubești aerul curat de munte, verdele proaspăt și ciripitul păsărelelor dimineața? Îți place să descoperi secretele muntelui pe jos sau cu bicicleta? Preferi mâncarea preparată în casă cu ingrediente cât mai naturale și proaspete?
Forest Villa este alegerea potrivită pentru tine!

Vă invităm să gustați din specialitatea noastră - bulgăraș de brânză de burduf cu nucă.

Villa Forest - Cisnădioara

o gospodărie de poveste - Pensiunea Călin

O gospodărie de poveste, plină de flori, unde îți va ieși zâmbitoare în prag gazda, Ioana Călin.
Când ajungi la pensiunea Călin, trebuie să guști din bucatele delicioase pregătite de doamna Ioana cu multă dragoste și doar cu produse locale.

Specialitățile noastre preparate în casă:
Balmoș cu 3 feluri de brânză
Dulceață de afine

Pensiunea Călin - Gura Răului

Mic dejun sibian în Mărginime - Pensiunea Norica

Pensiunea este situata in comuna Gura Râului care face parte din salba celor mai vechi, frumoase si înstărite așezări ce alcătuiesc Mărginimea Sibiului, la 18 km de Sibiu.

Cu bogată experiență culinară (peste 30 ani in turism), proprietarii, Norica și Ioan vă așteaptă cu pâine proaspătă din cuptor, brânză, legume și fructe proaspete cumpărate direct de la micii producători din Mărginimea Sibiului și cu dulceță, zacuscă și siropuri de casă.

Specialitățile pentru Micul dejun sibian:
- Omletă țărănească (cârnați, ardei, pătrunjel, slănină, cartofi)
- Chiftele de cartofi cu ou și brânză
- Păcintă cu brânză

Pensiunea Norica - Gura Râului

în curtea bisericii fortificate - Mariana Rempler

Doamna Mariana Rempler vă invită la un Mic dejun sibian delicios pe care îl puteți savura în curtea bisericii fortificate sau chiar în turnul slăninii. Omletă cu slănină, zacuscă, gemul de rabarbăr și siropul de zmeură sunt făcute chiar de doamna Rempler.

Casa Mariana Rempler - Moșna

gusturi autentice la conac - Maria Theresa

Dorim să transmitem o memorie a gustului autentic din Mărginimea Sibiului prin maeștri bucătari ai Conacului, tuturor oaspeților care ajung în Transilvania de Sud și în special la Conacul Maria Theresa.
Oferim o atenție deosebită mâncării și vrem să vă bucurați de cele mai delicioase și sănătoase preparate. Produsele noastre sunt achiziționate de la producători locali din județul Sibiu, atent maturate și asezonate .

Conacul Maria Theresa - Orlat

mic dejun la Păltiniș - Rara

Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei. De aceea gătim cu mult drag folosind doar produse din zona noastră de la micii producători. Zacusca, gemurile și dulcețurile le facem în casă după rețete moștenite de la bunica.

Pensiunea Rara - Păltiniș

la poalele Munților Cindrel - Pensiunea Badiu

Pensiunea Badiu este situată în Rășinari, în Mărginimea Sibiului, zonă aflată la poalele Munților Cindrel.
Gospodăria păstrează arhitectura specifică zonei Mărginimii Sibiului și promovează bucătăria tradițională urmând rețete vechi și folosind produse organice. Micul dejun este variat și bogat conținând ouă, mezeluri, brânzeturi locale, gem de casă, legume de sezon, cârnați de casă și siropuri naturale.

Badiu Guesthouse, Rășinari

în grădina casei noastre - Casa Vidrighin

Vă invităm în grădina casei noastre din Râu Sadului, în Mărginimea Sibiului, să mâncați cârnați de casă, brânză de munte, zacuscă cu hribi culeși din pădure și dulceață de cireșe unde sunetul râului de munte vă va ține companie.

Casa de vacanță Vidrighin - Râu Sadului

fructe și legume din grădină - Rudi & Ella

În Săliștea Mărginimii Sibiului, Casa Rudi & Ella servește un mic dejun tip bufet cu preparate din bucătăria tradițională românească folosind produse din satele vecine și din propria grădină.
Pentru zacusca și dulcețurile noastre folosim legume și fructe din grădină. Oaspeții pot să culeagă fructe și legume direct din grădină pe care le pot lua la pachet atunci când pleacă în drumeții.

Casa Rudi & Ella - Săliște

din gospodărie, direct în bucătărie - Bunica Eugenia

Mama Daniela, sau bunica așa cum îi spun nepoții, este cea care gătește în bucătăria pensiunii și îi încântă pe oaspeți cu un mic dejun copios, pentru a avea energie pe durata întregii zile. Grisul pane, una dintre specialitățile ei, îndulcește diminețile, servit lângă o cană cu lapte proaspăt de la văcuțele fericite ale vecinei Mărioara, sau lângă o ceașcă cu ceai din plante culese cu migală din flora spontană din livezile ce înconjoară satul. Avem caș proaspăt de vacă, telemea de oaie de sus din munte, cârnați pregătiți de noi, dulceață din fructe culese din grădină sau fructe de pădure și ouă proaspete de la vecina Geta. Preparatele sunt gătite în casă și se servesc pe platouri, iar fiecare mănâncă pe îndelete atât cât poftește. Micul dejun îl considerăm un ritual de început de zi, un timp prețios în care oaspeților noștri trebuie să le tihnească mâncarea și să se întoarcă pentru o clipă cu gândul la copilărie, la diminețile în care bunica ne pregătea cana cu lapte și pâinea cu gem de fructe.

Pensiunea Bunica Eugenia - Sibiel

unde se termină satul și începe codrul - Pensiunea Sibiel

Pensiunea Sibiel este amplasată într-o localitate care a cucerit Golden Apple, cea mai înaltă distincție internațională ce se acordă în turism. Suntem acolo unde se termină satul și începe codrul, iar în jur este doar natura.
La noi în restaurant, tradițional este definit ca fiind un produs alimentar fabricat pe teritoriul național și pentru care se utilizează materii prime locale, cu un mod de prelucrare și un procedeu tehnologic tradițional si care se distinge de alte produse. Dacă dorești să mănânci local, te așteptăm să ne calci pragul.

Pensiunea Sibiel

în inima unei familii - BlumenHaus

Ne place să susținem alte afaceri de familie, cum e și a noastră, de aceea oferim o multitudine de produse locale în bufetul micului dejun. Vă invităm să serviți produse precum ardei copți, salată de vinete sau brânzeturi tipice zonei Sibiului într-o atmosferă caldă, într-o curte însorită, în inima unei familii.

Blumenhaus Apartments - Sibiu

în centrul istoric al Sibiului - Casa Veche

Pensiuni în Sibiu sunt multe însă Pensiunea Casa Veche oferă cazare într-o clădire care datează din 1874, situată în zona central-istorică a Sibiului și reprezintă alegerea excelentă pentru o cazare relaxantă într-o zonă primitoare.
Preparatele pentru micul dejun sunt făcute la noi în casă după rețeta bunicii folosind doar produse locale. Iată câteva produse făcute de noi: omleta țărănească, plăcinta cu brânză sărată și gem de prune, măcese și zmeură.

Casa Veche - Sibiu

la câţiva paşi de centrul istoric - Carpathian Hotel Sibiu

Situat într-un cartier liniştit, la câţiva paşi de centrul istoric, hotelul Carpathian Hotel Sibiu (fostul Hotel Roberts) vă așteaptă cu drag în fiecare dimineață la Micul dejun sibian cu preparate tradiționale făcute în casă și produse proaspete de la producători din zona Sibiului.

Vă invităm să începeți ziua cu slănină , omletă țărănească, zacuscă, salată de vinete, cabanos și bacon la cuptor, toate din zona noastră.

Carpathian Hotels - Sibiu

gusturile din vremea copilăriei - Grădina

Am încercat să ne amintim de gusturile din vremea copilăriei, pentru ca aici să-ţi fie drag să poposeşti şi să te ghiftuieşti cât e ziua şi anul de lung. Iar ca mâncarea să fie bună şi proaspată, Bătrânu’Sas, cu priceperea lui, ne pregăteşte carne adevărată pentru meniul nostru.

Specialitățile noastre pentru Micul dejun sibian:
Cârnăciori prăjiți de la Bătrânu’Sas
Păstrăv afumat de Gura Râului

Restaurant Grădina - Sibiu

produse locale în centrul orașului Sibiu - Local

Vă așteptăm în orașul de jos al Sibiului, cea mai veche parte a cetatii, să vă bucurați de priveliștea minunata, de micul dejun local și de băuturile noastre bio.
Specialitățile nostre sunt: omleta mangalița cu salată verde; salată cu caș de capră
și pâinea de casă cu maia din Mândra.

Local - Sibiu

readucem în farfurie gustul alimentelor românești - Restaurant Pasaj

Folosim doar produse #locale cu scopul de a readuce în farfurie #gustul alimentelor românești, de a ne reconecta cu pământul fertil oferindu-vă ceea ce numim "hrană sufletească".

specialitățile noastre: ouă crocante & jumări de ou cu verdeață

La Pasaj - Sibiu

Iepurașul a adus produse locale în meniu! - Rabbit Hole

Iepurașul a adus produse locale și delicioase în meniu!
Te așteptam la Mic dejun sibian chiar în inima orașului să încerci zacusca noastră, telemea și mezeluri de la Bătrânu’ Sas.

Rabbit Hole - Sibiu

"La Cizma Galbenă" - Yellow Boot

În perioada interbelică, în această clădire funcționa la etaj un atelier de încălțăminte, iar la parter, prăvălia care vindea producția sub denumirea de “La Cizma Galbenă”. In curte fiind camerele în care dormeau ucenicii.
Astăzi, turiștii se pot caza bucurându-se de locația si arhitectura centrului istoric dar și de modernul contemporan al apartamentelor.
La micul dejun vă așteaptă zacuscă, frigănele, prăjitură și plăcintă cu brânză sărată, toate făcute de noi în casă.

Yellow Boot Aparthotel - Sibiu

susținem producătorii locali - Ghiocelul Avrig

Susținem producătorii locali și le oferim oaspeților noștri produse sănătoase, fără conservanți și aditivi .
Orice #micdejun la noi e o adevărată desfătare.

Te așteptăm să te răsfeți cu mâncăruri delicioase și sănătoase.

Pensiunea Ghiocelul - Valea Avrigului

Destinația ideală pentru familii - Natura Resort

Natura Family Resort este destinația ideală, atât pentru familii, cât și pentru cei care doresc să se relaxeze și să evadeze din stresul cotidian. Camere special concepute pentru odihna dumneavoastră, preparate naturale din microferma, grădina superbă cu locuri de joacă și numeroase activități pentru un sejur excelent în Natură.
Noi oferim preparate pregătite cu ingrediente alese cu grijă, o parte din grădina de legume și sera din Natura Family Resort iar restul produselor de la micii producători din satele învecinate.

Natura Family Resort - Valea Avrigului

la poalele vârfului Negoiu - Casa din Prund

Cu zece ani în urmă, am decis să deschidem porțile gospodăriei noastre aflată în Porumbacu de Sus, la poalele vârfului Negoiu. “Casa din Prund” este afacerea familiei noastre unde sperăm ca oaspeții să se simtă ca acasă. Așadar, oferim musafirilor noștri un mic dejun pregatit cu mult răgaz și iubire. Adunăm ingrediente din zona noastra, fie din ograda noastră sau din gospodăriile altor porumbăceni. An de an, pregătim bucate alese precum cârnați, slănină, zacuscă sau dulceață, după rețete tradiționale moștenite de la bunici . Vă așteptăm să degustați biscuiți de casa alături de o cană de lapte de bivoliță și dulceață din zmeura culeasă din grădina noastră.

Casa din prund - Porumbacu de Sus

aer de munte, priveliste minunată si mancare din gospodărie - La Curtea Porumbăceană

La Curtea Porumbăceană – Porumbacu de Sus
Vă invităm ,”LA CURTEA PORUMBĂCEANĂ” să ne fiți oaspeți într-un mediu în care tradiția, intimitatea,liniștea, aerul de munte, priveliștea minunată si mâncarea tradițională sunt la ele acasă.

Specialitățile noastre preparate în casă:
Telemea de bivoliță cu piper roz
Pateu de ciuperci sălbatice
Salată de vinete cu ardei copt

La Curtea Porumbăceană - Porumbacu de Sus

in mijlocul naturii - Pensiunea Negoiu

Pensiunea Negoiu a fost deschisă in anul 2018 și este situată la poalele Muntilor Făgăraș, la
150 m de Castelul de Lut. Este poziționată în mijlocul naturii fiind destinația perfectă pentru
cei care vor câteva zile de odihnă și liniște cât și pentru persoanele active care vor să
practice diverse activități montane și nu numai. Pensiunea dispune de o curte foarte mare cu
multă verdeață, iar câmpul de lavandă te împrospătează cu mirosul lui îmbietor. Sera proprie
garantează turistului prospețimea legumelor.

Pensiunea Negoiu - Porumbacu de Sus

locul unde povestile prind aripi - Casa Balcu

Casa Balcu este situată în comuna Poiana Sibiului, pe renumitul drum al regelui înspre Transalpina. Comuna este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru burduful de munte proaspăt sau maturat, telemea de stână sau lână de oaie. Locația compusa dintr-o casa bătrâneasca si un hambar cu o capacitate de 240 de persoane este perfectă pentru iubitorii de natură, de altfel de  evenimente și de tradiții romanești. Bucatele din ograda cum ar fi cârnați, slănină, zacuscă, burduf, telemea, cașcaval, unt și lapte toate proaspete și de casă sunt puse pe masa noastră să le savurați în tihnă alături de pita caldă, proaspăt scoasă de pe vatra ce vă face să vă plouă în gură numai de la miros.
Dar cum vorba multă, sărăcia omului, eu zic să nu mai stați, să le încercați!

Casa Balcu - Poiana Sibiului

locul unde timpul parcă stă - Veseud 11

Renovată în stil tradițional și păstrând aspectul vechi, vă așteaptă pe toți cei care doriți să vă aduceți aminte de timpurile de odinioară. În fiecare dimineață vă vom întâmpina cu drag la Micul dejun sibian cu preparate tradiționale din gospodăria propie și produse proaspete de la producători din sat și împrejurimi. Din bufetul nostru vă invităm să degustați 6 feluri de dulceață cu fructe din grădină, unt și lapte acru, proaspăt făcute, pateu de casă, chisătură după rețetă săsească, gogoși și plăcintă după rețete locale și specialitatea casei - gușă fiartă în zeamă de varză.

Veseud 11 - Veseud

produse la ferma noastră - Zestrea Sibiu

Laptele, sucul natural de mere, nectarul de pere, dulcețurile, mierea și zacusca sunt produse la ferma noastră “Dulce de Vurpăr”.
Servim pâine cu maia de la Alămor, produs tradițional atestat din județul Sibiu.
Susținem producătorii locali, folosim cât posibil produse ecologice, obținute în mod sustenabil în regiunea Sibiului.

Zestrea, Sibiu

de la fermă la farfurie - Băcănia Albota

Bacania Albota aduce in mijlocul Sibiului produsele de casa ale fermelor Albota, pregatite traditional la Poalele Muntilor Fagaras.

Specialitati din peste, mezeluri, branzeturi, dulceturi si zacusca de casa, toate, de la ferma la farfurie! :)

Pot fi servite la micul dejun din Bacanie sau luate la pachet, pentru micul dejun de acasa! ;)

Băcănia Albota, Sibiu

bucurii de Sibiu

Pâine prăjită cu unt, mirosul care obișnuia să mă trezească în diminețile de vacanță la bunica….nu a fost greu sa identific mirosul în farfuria unui domn care servea un Mic dejun sibian (așa cum aveam să aflu ulterior) împreună cu o cană mare de ceai. Astfel de senzații te întâmpină atunci când intri la Joyme, pe Calea Dumbravii, Nr 28-32.
Așadar, pâine prăjită cu unt, ou fiert, ceapă roșie, slănină afumată, telemea, salam, roșii si cârnăciori împreună cu o cană mare de ceai sau o cafea, sau ambele dacă nu vă puteți decide, vă așteaptă în cadrul micului dejun local (Bucurii din Sibiu) din meniul de la Joyme.

JoyMe - Sibiu Harta Mic dejun sibian

Alte sugestii

TURSIB
Luna iunie unește pasionații de tehnologie la Techsylvania. Află cum te poți înscrie
Conferința Techsylvania ajunge la cea de-a 10-a ediție
Sibiul Festivalier în 2023
Halloween în Sibiu 🎃 unde te poți distra și ce poți mânca